LONČAR U NIŠU: Medicinska oprema je data pravim ljudima koji žele da rade

Tanjug

13. 11. 2021. u 18:22

MINISTAR zdravlja Zlatibor Lončar rekao je na ORL klinici Kliničkog centra Niš da se danas uverio da je medicinska oprema data ljudima koji znaju da rade i žele da se usavršavaju i najavio da je to samo početak.

ЛОНЧАР У НИШУ: Медицинска опрема је дата правим људима који желе да раде

Foto Tanjug

Direktor ORL klinike Dušan Milisavljević potvrdio je da su ustanova kojom rukovodi i Klinički centar u Nišu dobili vrlo ozbiljnu opremu zahvaljujući resornom ministarstvu i da su sada sposobni da pružaju najkomplikovanije hiruške zahvate i dijagonostiku kao i da svoje pacijente ne salju u KC Srbije.

Direktor ORL klinike je potvrdio da su sada opremljeni monitorima za intraoperativni monitoring nerva, što je oprema koja pruža sigurnost i lekarima i pacijentima da će hiruški zahvati biti uspešni, zatim najsavremenijom aparaturom za endoskopsku sinus hirurgiju, za koju je pet lekara i dve medicinske sestre imalo mogučnost da se obučavaju u Ljubljani, kao i aparaturom za vađenje stranih tela kod dece i odraslih što omogućava spašavanje dečijih života u najsloženijim situacijama.

- Hteo sam da vidim i da se uverim ušta smo ulagali novac i kad čujem da su spašeni dečiji životi, ljudski životi, onda znam da nismo pogrešili, jer pacijenti ne moraju da idu u druge zdravstvene centre, u Beograd i tu nećemo stati. Imamo ljude koji znaju da rade i žele da se usavršavaju, a kada to imate onda je lako, jer znate da ćete dobiti rezultat - naglasio je ministar Lončar.

On je rekao da su se kolegama u KC Niš dogovorili i šta bi trebalo da budu nova ulaganja u januaru, a to je, kako je objasnio ministar. jedan novi laser, kako bi lekari već mogli da se pripremaju i obučavaju za nove stvari.

Lončar je izjavio da su Nišu obećali do proleća PET skener ali da su falile četiri prostorije u zelenoj zoni, odnosno da je trebalo obezbediti posebne uslove i obuku, ali da će sve biti gotovo do proleća.

Ministar je naglasio da će to biti prvi put u istoriji Niša i regiona da imaju Pet skener, što je posebno važno kada imamo ekspanziju malignih bolesti.

- Možemo da se ne slažemo ili da nismo jedni drugima simpatični, ali kada pogledate činjenice mislim da se nije nikada više ulagalo u zdravstvo juga Srbije i Niša, i drugih gradova Leskovca, Vranja i Prokuplja, a najvrednije je da ovde imamo stručne ljude koji su spremni i da prenesu svoja znanja - zaključio je Lončar.

BONUS VIDEO - NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna