RADIO U ISTOJ FABRICI 75 GODINA: Mehaničar Brajan Veb sa 90 leta otišao u penziju

V. N.

12. 11. 2021. u 18:17

BRAJAN Veb, devedesetogodišnji mehaničar koji kaže da je nastavio da radi jer ga je to održavalo mladim, otišao je u penziju nakon 75 godina rada u istoj fabrici.

РАДИО У ИСТОЈ ФАБРИЦИ 75 ГОДИНА: Механичар Брајан Веб са 90 лета отишао у пензију

Foto Privatna arhiva

Veb je počeo u Vauxalu kao šegrt 1946. kada je ušao u njihovu kancelariju i pitao ih da li imaju posao za njega. Započeo je svoju karijeru kao mašinski pripravnik, a radio je i druge poslove. Rekao je da je, kada je došao do 65. godine, pristao da ostane još nekoliko godina, a to se pretvorilo u 25.

- Uvek sam mislio da, ako nastaviš da radiš, to će te održati mladim. Ako radiš, to te gura napred, natera te da ujutro ustaneš iz kreveta - rekao je. - Bio sam u kontroli radionice i radio na kamionima i automobilima. Morali smo da operemo motore na hladnoći i to je nekad bio težak posao, ali stvari se menjaju, automobili se menjaju, a kada skinete motor, on je sada je čist, a ne pun prljavštine.

Njegove kolege su mu nedavno uručile svečani ključ i otkrile ploču njemu u čast. Rekao je da će mu nedostajati posao, ali raduje se šoljici čaja i poslepodnevnom spavanju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)