ISTORIČAR ALEKSANDAR RAKOVIĆ PODRŽAO KOLEGU: Profesor Miloš Ković zaslužuje svako poštovanje (VIDEO)

Novosti online

06. 11. 2021. u 18:46

ISTORIČAR Aleksandar Raković istakao je da je situacija na Filozofskom fakultetu u pogledu profesora Miloša Kovića vrlo neprijatna za javnost kao i za celu struku.

ИСТОРИЧАР АЛЕКСАНДАР РАКОВИЋ ПОДРЖАО КОЛЕГУ: Професор Милош Ковић заслужује свако поштовање (ВИДЕО)

Foto: Printskrin TV Hepi

- Profesor Miloš Ković doveden je u neprijatnu situaciju. On je ipak profesor koji radi na tom fakultetu i zaslužuje svako poštovanje od svojih studenata i od kolega koji sa njim rade. Takve stvari ne bi trebalo da se dešavaju u našoj zemlji, ni pravne norme to ne dozvoljavaju. Profesor Miloš Ković je neko ko se bori za srpsku javnost. Nikada ništa nije uradio da bi neko na ovakakav način postupio prema njemu. Na fakultetu postoje neki lični sporovi koji su doveli do svega ovoga - smatra istoričar Aleksandar Raković.

Profesor Miloš Ković istakao je da postoje oni na kojima se primenjuju akademska pravila i oni na koje se ne primenjuje.

- Godine 2019. izbačeno je troje profesora. Ja sam ih javno branio. U pitanju je pokušaj da budem ućutkan. Treba formirati objektivnu kompetentnu komisiju. Žele da me vrate u vanrednog profesora bez ikakvog obrazloženja - izjavio je profesor Ković za jutarnji program Hepi TV.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: STOP PROGONU - profesor Miloš Ković ima podršku studenata

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

ZASTRAŠUJUĆI DETALJ: Šta razlikuje Borilovića od masovnih ubica iz Jabukovca i Velike Ivanče