NOVA ODLUKA: I prvaci će ići na onlajn i kombinovanu nastavu, ovo su dva slučaja kada ostaju kod kuće

Novosti online

22. 09. 2021. u 10:49 >> 10:53

MERE za prelazak na onlajn i kombinovanu nastavu, koje su do sada važile za učenike od petog do osmog razreda osnovnih škola i za srednjoškolce, ubuduće će važiti i za najmlađe školarce, potvrdili su u Ministarstvu prosvete.

НОВА ОДЛУКА: И прваци ће ићи на онлајн и комбиновану наставу, ово су два случаја када остају код куће

Foto: GU Banjaluka

To znači da će prvaci, drugaci, trećaci i četvrtaci morati da uče od kuće u sledećim slučajevima:

- Ako se u odeljenju koje ima 17 i više učenika, dvoje zarazi koronom, to odeljenje se deli na dve grupe i prelazi na kombinovanu nastavu 14 dana.

- Ako se potom u nekoj od ovih grupa još troje đaka zarazi koronom, onda samo ta grupa prelazi na onlajn nastavu na 10 dana.

Za odeljenja koja imaju do 16 đaka, situacija je sledeća: ukoliko bude troje pozitivnih na kovid 19, to odeljenje prelazi na onlajn nastavu.

Kako su potvrdili u Ministarstvu, nove mere odnosiće se na sve razrede.

- Sve navedeno u odluci Tima za praćenje i koordinisanje primene preventivnih mera u radu škola primenjuje se u oba ciklusa obrazovanja i vaspitanja - kažu u Ministarstvu.

Roditelji, inače, u ovoj školskoj godini više nemaju mogućnost izbora da li će decu da šalju u školske klupe ili ne, već učenje onlajn mogu da zatraže samo na osnovu preporuke lekara.

Podsetimo, do sada je model kombinovane nastave i nastave onlajn važio za starije osnovce, odnosno one učenike koji pohađaju peti, šesti, sedmi i osmi razred, kao i za sve srednjoškolce. Prethodne školske godine mlađi osnovci išli su na nastavu svaki dan.
(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (5)

TUGA: Preminuo osamnaestogodišnjak od koga je nacija mnogo očekivala na Olimpijskim igrama