TROBOJKA SE VIJORI ŠIROM SVETA: Srpske ambasade, konzulati i misije širom sveta u znaku naše zastave (FOTO)

Novosti online

15. 09. 2021. u 14:06

SVE ambasade, konzulati i misije Republike Srbije širom sveta osvanuli su danas okićeni srpskim trobojkama, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

ТРОБОЈКА СЕ ВИЈОРИ ШИРОМ СВЕТА: Српске амбасаде, конзулати и мисије широм света у знаку наше заставе (ФОТО)

Foto: Novosti

U svih 109 diplomatsko-konzularnih predstavništva Srbije na svim kontinentima, od Pretorije do Osla, od Kanbere do Moskve, od Čikaga do Tokija, u regionu, državama EU, afričkim zemljama, Bliskom i Delekom istoku, Južnoj i Severnoj Americi danas je, u bojama srpske zastave, prigodno obeležen današnji praznik. 

U obeležavanje praznika na ovaj način su se uključila i udruženja srpske dijaspore, koja okupljaju kako iseljenike iz Srbije, tako i Srbe iz svih država regiona.  

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave je državni praznik koji se 15. septembra praznuje u Republici Srbiji i Republici Srpskoj. 

Praznik je simbolično ustanovljen na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

BONUS VIDEO - DAN SRPSKOG JEDINSTVA U STUDENjAKU: Studenti uz "Bože pravde" raširili našu zastavu

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (1)

NEMAMO MI TAMO ŠTA DA TRAŽIMO: Poznata pevačica pozvala na POVLAČENJE Srbije sa Evrovizije