VUČEVIĆ OBJAVIO SNIMAK NOVE KOVID BOLNICE: Vredna 3,9 milijardi, izgrađena za četiri meseca! (VIDEO)

Novosti online

02. 09. 2021. u 09:04

GRADONAČELNIK Novog Sada Miloš Vučević podsetio je na svom Instagram profilu da je pre tačno 4 meseca postavljen kamen temeljac za kovid bolnicu.

ВУЧЕВИЋ ОБЈАВИО СНИМАК НОВЕ КОВИД БОЛНИЦЕ: Вредна 3,9 милијарди, изграђена за четири месеца! (ВИДЕО)

Foto: Grad Novi Sad

- Već danas stojimo ispred tog važnog objekta za sve nas. Grad Novi Sad je u ovu bolnicu, uključujući i vrednost parcela, uložio skoro 400 miliona dinara. Novi Sad je čudo od grada, on nikad ne spava, on je uvek tu da svoje žitelje prigrli. Znam da će Novosađani umeti da cene naš trud i napor u vreme strašne pandemije i zato sam vam svima zahvalan! Ne zaboravite - predaja nije opcija!

U izgradnju bolnice investirano je 3,9 milijardi dinara, i oko 17 miliona u opremu.

Kovid bolnica na novosadskom Mišeluku prostire se na 19.500 kvadrata, imaće 220 kreveta na intezivnoj i 404 kreveta na poluintezivnoj nezi, a osim bolničke zgrade koja će imati tri lamele, imaće i kuhinju, magacin, magacin apoteke, kapelu, kotlarnicu i prostor za medicinske gasove uz prateće parkinge i druge saobraćajne površine.

U samoj bolnici će biti i dve operacione sale, angio sala, dva rendgena, dva skenera, odeljenja sa ultrazvukom, endoskopija, laboratorija, pet ambulanti i osam dijaliznih mesta.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna