KORONA PRESEK: Najnoviji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji

Novosti online

21. 08. 2021. u 15:06

NAJNOVIJI korona presek pokazuje da su virusom u poslednja 24 sata zaražene još 1.510 osoba.

КОРОНА ПРЕСЕК: Најновији подаци о епидемиолошкој ситуацији у Србији

Foto: V.N.

Od posledica virusa preminulo je jedanaest pacijenata.

Ukupno je testirana 11.521 osoba.

Na respiratoru je 30 pacijenata.

Podsetimo, koronom je juče bilo zaraženo 1.592 osobe, dok je bitku sa bolešću izgubilo sedam pacijenata.

KRIZNI ŠTAB ZASEDA SLEDEĆE SEDMICE

Krizni štab za suzbijanje epidemije korona virusa zasedaće sledeće sedmice, najavila je danas ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Darija Kisić Tepavčević.

- Svaki dan imamo redovne konsultacije i budite uvereni da sagledavamo sve moguće opcije. Što se tiče sastanka celokupnog tima Kriznog štaba, on će biti u toku sledeće nedelje, ne mogu da kažem tačno vreme - rekla je Kisić Tepavčevićeva odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu.

VAKCINACIJA JE PITANjE CIVILIZACIJE

Stručnjaci upozoravaju da bi broj obolelih od koronavirusa sledeće nedelje mogao da poraste i na 3.000 dnevno. Dr Branislav Tidiorović, inače član Kriznig štaba ističe da je aktuelna epidemiološka situacija loša, i da se kreće ka izrazito nepovoljnoj.

- Imaćemo veći broj umrlih, ali će i mlađi da se zaražavaju u većoj meri. Stvar je pitanja, kako vakcinisati decu od 12 godina pa gore, kada prosvetni radnici koji sa njima treba da rade nisu vakcinisani. Isto tako roditelji koji su sa njima po čitav dan. Mogu reći da je to zadata koji hitno mora da se rešava. Vakcinacija nije pitanje demokratije već civilizacije - kaže Tidorović.

DECI NEDOSTAJE PREDAVANjE UŽIVO

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek izrazio je nadu da će đaci krenuti u školu normalno, kao pre koronavirusa.

Istakao je i da roditelji i nastavnici priznaju da onlajn nastava nije bila dovoljno kvalitetna, a tome svedoči i upis na fakultete koji ove godine organizuju i drugi upisni rok.

- Đacima i deci nedostaje socijalni aspekt, druženje, predavanje uživo. Ostalo je još desetak dana. Moramo biti obazrivi i sagledati kakva će epidemijska situacija biti - rekao je on.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024