NAJBOLjI učenici, koji tokom četiri razreda srednje škole zabeleže samo petice, što im prilikom upisa na fakultet donosi 40 bodova, na prijemnom ispitu za fakultet često ne opravdaju status vukovaca.

Profesor Andreja Glišić

15.07.2021. 12:39

Svaki nosilac diplome "Vuk Karadžić" zavređuje respekt za uloženi trud , stečeno znanje i primereno ponašanje u dotadašenjem školovanju, životu i radu. Takođe to je i dokaz da se radi o kvalitetnom djaku i talentovanoj mladoj osobi. Prijemni ispit na fakultet je svakako neophodan ali je to samo 180 minuta provere znanja i sposobnosti. Mlade ljude moramo podsticati , razvijati i poštovati !!!!!

Mladen

15.07.2021. 14:15

@Profesor Andreja Glišić - Profesore Glišić niste odgovorili zašto je veliki broj tzv-vukovaca pokazao nikakvo znanje na prijemnim ispitima učenici sa vrlo dobrim uspehom su pokazali veće znanje, zašto je to ???

SOCIOLOG

15.07.2021. 16:08

@Mladen - Ključni problem je što je većina vukovaca to po zadatku.Radim kao profesor Sociologije u Pančevu i problemi nastaju kada deca lokalnih moćnika već od početka srednje škole moraju da imaju sve petice do završetka školovanja.To su deca inspektora- čak i prosvetnih,saobraćajnih,deca lekara,lokalnih funkcionera,i neretko samih prosvetnih radnika...Oni moraju biti vukovci po svaku cenu a glavnu logistiku im pružaju sami direktori škola.

Pera pravda

15.07.2021. 13:25

Takvi "vukovci" koji na prijemnom ne osvoje ni pola poena koliko osvoje neki koji dođu sa prosečnim bodovima iz srednje škole rangiraju se isto, čak za poen ili dva zauzmu mesto na fakultetu, a pojma nemaju. Sistem bodovanja je propao kao i školstvo.

marko

15.07.2021. 13:28

Naprotiv, uvodjenje drzavne mature bi samo pogorsalo stvari: kao sto su vajni vukovci namestali ocene u osnovnoj skoli radeci test Male Mature u svojoj skoli gde im je bilo omoguceno prepisvianje i velikodusna pomoc nastavnika, tako ce isto biti i na kraju srednje skole sa testom drzavne mature. Jedino merodavno je polaganje prijemnog ispita na samom fakultetu jer tu su namestanja nemoguca ili jako teska.

Zi

15.07.2021. 13:34

Sto pre uvesti maturski ispit jer ce on biti ocena rada ne samo ucenika nego i nastavnika! Matura ce rangirati kako ucenike tako i skole. Bolje i losa matura nego nikakva!

Marija

15.07.2021. 14:51

Na psihologiji se polaže test opste kulture, koji nimalo nije naivan... retko ko može baš na sva ta pitanja da odgovori... bio on vukovac, precednik države, ili Albert Ajnštajn, okej? Mislim da je u pitanju više faktor sreće nego znanje, jer znanje je preširok pojam.