PUKOVNIK GAJIĆ DOBIO RUSKI ORDEN: Visoka čast za našeg vojnog atašea, francuski general mu se obratio na srpskom (FOTO)

Branko Vlahović - Stalni dopisnik iz Moskve

02. 07. 2021. u 18:52

SRPSKI pukovnik Budimir Gajić koji je do sada bio vojni izaslanik u Moskvi dobio je visoko odlikovanje Ministarstva odbrane Rusije "Medalju za značajan doprinos u razvoju međunarodne vojne saradnje".

ПУКОВНИК ГАЈИЋ ДОБИО РУСКИ ОРДЕН: Висока част за нашег војног аташеа, француски генерал му се обратио на српском (ФОТО)

Foto: B. Vlahović

Tu medalju pukovniku Gajiću uručio je na oproštajnom prijemu u petak u ambasadi Srbije general pukovnik Aleksandar Fomin, zamenik ministra odbrane Ruske federacije. Gajić je prvi strani vojni ataše u Rusiji kome je pripala takva čast da ga Rusi nagrade tom medaljom.

Foto: B. Vlahović

Biranim rečima general Aleksandar Fomin je govorio o srpskom pukovniku Budimiru Gajiću kao čoveku i ličnosti i visokom profesionalcu. Fomin je istakao da je Budimir Gajić u minulih pet godina učinio mnogo na jačanju rusko srpske vojne saradnje i da se nada da će to oceniti i rukovodstvo bratske Srbije.

Sve prisutne na prijemu strane izaslanike pozdravio je ambasador Srbije Miroslav Lazanski i poželeo uspešan rad na novim zadacima Budimiru Gajiću kao i njegovom nasledniku, novom vojnom izalsniku u Moskvi Saši Momčiloviću koji je do sada bio na funkciji u Minsku.

U ime inostranih vojnih atašea akreditovanih u Moskvi od kolege Budimira Gajića se oprostio francuski brigadni general Ivan Martin. Interesantno je da je general Martin poželeo sve najbolje našem pukovniku Gajiću na srpskom jeziku koji je naučio za vreme boravka na Kosovu i Metohiji.

Kao doajen među vojnim izaslanicima general Martin je rekao da je imao čast da upozna pukovnika Gajića i njegovu suprugu Draganu i zahvalio im se na ljubaznosti i gostoprimstvu. Francuski general je istakao da je Pukovnik Gajić bio odličan predstavnik ministarstva odbrane Srbije i poželeo mu sve najbolje u budućnosti.

Da je pukovnik Gajić dobro sarađivao sa domaćinima i brojnim kolegama iz inostranstva dokaz je da je uprkos epidemije korone na prijemu bio veliki broj gostiju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NESVAKIDAŠNJE ISKUSTVO JEDNOG DOSTAVLJAČA: Ne znam da li da bacim one kese i klisnem niz stepenice, ili da stoički sačekam...