ČUVENI RUSKI LEKAR UPOZORAVA: Ukoliko preterate sa ovom hranom možete dobiti kancer
DOKTOR i TV voditelj Aleksandar Mjasnikov govorio je za TV kanal "Rusija 1" o opasnosti crvenog mesa.
Prema lekaru, jedenje hrane poput ćevapa i variva sa crvenim mesom može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih problema.
- Rak debelog creva tradicionalno dolazi zbog mesa. Znamo da meso danas možda nije toliko krivo za razvoj ateroskleroze, ali ostaje faktor rizika za razvoj raka creva - objasnio je Mjasnikov.
Mjasnikov je naglasio da se crveno meso može jesti, ali samo u ograničenim količinama, ne više od dva do tri puta nedeljno.
Lekar je takođe ocenio vegetarijanske kobasice i kobasice. Po njegovom mišljenju, takva hrana "ima odvratan ukus".
- Ako osoba sebe smatra pravim vegetarijancem, neće jesti hranu koja je spolja slična mesu - tvrdi stručnjak, a prenosi RIA.ru.
Preporučujemo
DOKTORKA DANIJELA APELUJE: Meso zaobiđite, a evo šta kafa može da uradi po vrućini
27. 06. 2021. u 20:31
Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost
Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.
10. 05. 2024. u 16:45
VEĆ OD 380 EVRA: Evo kako da posetite ovu egzotičnu destinaciju za malo para i to na 8, 11 ili 12 dana avionom
MESTO gde pustinjski pejzaži oživljavaju avanturistički duh, a Sredozemno more poziva na potpuno opuštanje.
13. 05. 2024. u 11:46
AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNjIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!
Spremite se za putovanje kroz tamni podzemni svet za koji do sada niste znali.
09. 05. 2024. u 11:33
Komentari (0)