GRAD UNIŠTIO MALINE: Jako nevreme opustošilo ivanjički kraj, padao led veličine teniske loptice (FOTO)

Novosti online

26. 06. 2021. u 16:47

JAKO nevreme protutnjalo je kroz ivanjički kraj, grad je pogodio sedam mesnih zajednica. Najveća šteta pričinjena je u malinjacima, ali i na oranicama i njivama

ГРАД УНИШТИО МАЛИНЕ: Јако невреме опустошило ивањички крај, падао лед величине тениске лоптице (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

- Ovde kod nas padao je redak, ali izrazito krupan grad. Skoro veličine jajeta i teniske loptice, gde god je udarilo maksimalno je oštetilo plodove. Ne pamtimo da je nekad ovako nešto padalo sa neba, a nevreme je potrajalo oko dvadesetak minuta - izjavio je za medije Ivan Stišović iz sela Katići.

I u ostalim selima je padao grad, tako da je na usevima pričinjena veća materijalna šteta.

- Maline su poprilično uništene, a u fazi smo berbe. Kako će proteći do kraja sezone u ovim našim fabrikama pod otvorenim nebom nikad se ne zna -  kaže Rade Ćirović.

Hitno upozorenje RHMZ za 3 okruga

Na području Zlatiborskog, Raškog i Rasinskog okruga jaka konvektivna oblačnost uslovljavaće intenzivne pljuskove sa grmljavinom, grad i olujni vetar u periodu od 16 do 17h.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...