HRVATSKI SVEŠTENIK PEDOFIL VELIČAO USTAŠE: Diči se Francetićem i Bobanom, iz Amerike ga isterali zbog zlostavljanja dečaka

Novosti online

21. 06. 2021. u 19:38

HRVATSKI katolički sveštenik Ivan Turić, koji je zbog optužbi za pedofiliju pobegao iz SAD, juče je veličao ustaše, pevao ustaške pesme i mahao slikom krvnika Jure Francetića i Rafaela Bobana na jednom venčanju.

ХРВАТСКИ СВЕШТЕНИК ПЕДОФИЛ ВЕЛИЧАО УСТАШЕ: Дичи се Францетићем и Бобаном, из Америке га истерали због злостављања дечака

Foto: Printscreen

Na snimku koji su objavili hrvatski mediji se vide svatovi i čuje se živa muzika, a pjeva se ustaška pesma "Evo zore, evo dana". Don Ivan Turić u rukama drži ogromnu sliku na kojoj su Boban i Francetić.

Turić je poznat po tome što je pobegao iz SAD pre dve godine, nakon što ga je nadbiskupija Galveston-Hjuston iz američke savezne države Teksas stavila na popis sveštenika koji su optuženi za seksualno zlostavljanje maloletnika. Turić je tokom boravka u Americi služio u crkvama sv. Franje Asiškog u Hjustonu, sv. Mihaela u Lejk Džeksonu i sv. Vinsenta Pola u Hjustonu. 

Tamo su mu ukinuta sveštenička ovlašćenja još 1977. godine. Stigao je nalog za njegovo hapšenje, a onda je Ivan iznenada otišao u Argentinu, da bi se nakon rata vratio u rodni imotski kraj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!