PREMINUO DOKTOR STEVAN ALEKSIN: Jedan od inovatora moderne hirurgije umro u 99. godini

B.G.

19. 06. 2021. u 17:58

PRIMARIJUS doktor Stevan Aleksin, ugledni zrenjaninski hirurg, preminuo je 99-oj godini, a mnogi ga smatraju pionirom moderne hirurgije u savremenoj srpskoj medicini.

ПРЕМИНУО ДОКТОР СТЕВАН АЛЕКСИН: Један од иноватора модерне хирургије умро у 99. години

Foto: Privatna arhiva

Rođen u Vatinu 1922. godine, primarijus dr Aleksin, gimnaziju je završio u Vršcu, a Medicinski fakultet u Beogradu, upisao kao prva posleratna generacija i diplomirao, zajedno sa svojom budućom suprugom, prim dr Jelicom Aleksin, koja je bila pedijatar u Dečijem dispanzeru u Zrenjaninu.

Specijalzaciju iz hirurgije, doktor Aleksin je završio u Beogradu na Drugoj hirurškoj klinici, a ubrzo je postao  načelnik odeljenja hirurgije u zrenjaninskoj bolnici i bio jedan od lidera ideje da se izgradi nova bolnica, uz nekoliko samodoprinosa, čiji je pokretač bio.

Primarijus dr Stevan Aleksin sahranjen je u Zrenjaninu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!