RADUJ SE SRPSKI RODE: Popović čestitao Joanikiju na izboru za Mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve

Novosti online

30. 05. 2021. u 10:51

NENAD Popović, predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Republike Srbije čestitao je dosadašnjem Vladiki budimljansko-nikšićkom Joanikiju, na izboru za Mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve.

РАДУЈ СЕ СРПСКИ РОДЕ: Поповић честитао Јоаникију на избору за Митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве

Foto: Tanjug

Čestitku prenosimo u celosti:

"Sa radošću sam primio vest da je za Mitropolita crnogorsko-primorskog izabran dosadašnji Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

Iskrene čestitke na izboru velikom našem Vladici, hrabrom borcu za svetinje Srpske pravoslavne crkve i odbranu naše svete vere.

Kao veliki duhovnik, blagi i mudri pastir svoga naroda uveren sam da će Mitropolit Joanikije molitvama Svetog Vasilija Ostroškog našem Gospodu biti dostojan naslednik velikih svojih prethodnika Svetog Petra Cetinjskog, Petra Petrovića NJegoša i Mitropolita Amfilohija i još više povezati naš narod, Srbiju i Crnu Goru .

Takođe, velika je radost za sav pravoslavni srpski rod i izbor Vladike Metodija za novog Vladiku budimljansko-nikšićkog, za naslednika Mitropolita Joanikija.

Raduj se Srpski rode!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

IZMEĐU MEMŠE I SAKALE, IZMEĐU KLASIKE I MODERNOG: Dobro poznati lanac koji garantuje ugodan odmor i dobru uslugu