RADUJ SE SRPSKI RODE: Popović čestitao Joanikiju na izboru za Mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve

Novosti online

30. 05. 2021. u 10:51

NENAD Popović, predsednik Srpske narodne partije i ministar u Vladi Republike Srbije čestitao je dosadašnjem Vladiki budimljansko-nikšićkom Joanikiju, na izboru za Mitropolita crnogorsko-primorskog Srpske pravoslavne crkve.

РАДУЈ СЕ СРПСКИ РОДЕ: Поповић честитао Јоаникију на избору за Митрополита црногорско-приморског Српске православне цркве

Foto: Tanjug

Čestitku prenosimo u celosti:

"Sa radošću sam primio vest da je za Mitropolita crnogorsko-primorskog izabran dosadašnji Vladika budimljansko-nikšićki Joanikije.

Iskrene čestitke na izboru velikom našem Vladici, hrabrom borcu za svetinje Srpske pravoslavne crkve i odbranu naše svete vere.

Kao veliki duhovnik, blagi i mudri pastir svoga naroda uveren sam da će Mitropolit Joanikije molitvama Svetog Vasilija Ostroškog našem Gospodu biti dostojan naslednik velikih svojih prethodnika Svetog Petra Cetinjskog, Petra Petrovića Njegoša i Mitropolita Amfilohija i još više povezati naš narod, Srbiju i Crnu Goru .

Takođe, velika je radost za sav pravoslavni srpski rod i izbor Vladike Metodija za novog Vladiku budimljansko-nikšićkog, za naslednika Mitropolita Joanikija.

Raduj se Srpski rode!"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

U NEDELJU SNEG: Evo u kojim delovima Srbije će drugog dana vikenda pasti 20 centimetara snežnog pokrivača