IZAZOV SAŠE KULINOVIĆA: Za dan 22 puta od Sutorine do Žvinja, kao savladati Mont Everest

V. V.

19. 05. 2021. u 17:42

NOVLjANIN, dugogodišnji planinski maratonac Saša Kulinović osmislio je novi atraktivni izazov, i kao i uvek celoj priči dao humanitarni karakter.

ИЗАЗОВ САШЕ КУЛИНОВИЋА: За дан 22 пута од Суторине до Жвиња, као савладати Монт Еверест

Foto: Fejsbuk

Reč je o individualnom izazovu za najizdržljivije pod nazivom Everesting- koji podrazumeva da uspon dužine 3,15km sa visinskom razlikom od oko 400m savlada u kontinuitetu 22 puta- To znači da treba da prepešači oko 70km u usponu od ukupno 8900m. Sve treba uraditi tokom 24 sata bez prekida, a nije dozvoljeno ni spavanje niti pauziranje akcije. Realizacija ove akcije planirana je za subotu, 22. maja od mosta na reci Sutorini do crkve Svetog Ilije na Žvinjama, na nadmorskoj visini od 410m.

Everesting je aktivnost u kojoj se biciklista ili trkač penje i spušta niz planinski uspon određeni broj puta, kako bi se popeo na visinu od 8848 metara što je nadmorska visina Mont Everesta.

Foto: Fejsbuk

Most na Sutorini

Hercegnovska humanitarka Zorica Drakulić Vidaković prodavaće svakih stotinu metara ovog uspona a prihod je namenjen za Fondaciju "Iva Bijelić".

Na mostu na reci Sutorini biće organizovan kamp, u kome će biti postavljen šator za odmor sa osveženjem, gde će biti pripremana hrana I organizovana podrška, masaža, hlađenje nogu, presvlačenje, dopuna ranca... Po završetku ovog neobičnog poduhvata podaci o učesniku se šalju se na sajt i ime Novljanina Saše Kulinovića ostaje verujemo upisano na spisku slavnih (Hall Of Fame), na linku:  https://everesting.cc/hall-of-fame.

Za sada je samo biciklista Danilo Vukčević iz Podgorice uspeo da savlada ovo takmičenje sa sobom, vlastitom kondicijeom, spremnošću pa i hrabrošću.

Organizaciju ovog događaja podržali su Opština Herceg Novi i kompanija Red Bul.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024