BLOKIRALI PUT ZBOG NOVIH UDARA NA SRBE: Građani Andrijevice i Berana zaustavili saobraćaj, policija privodi građane na informativni razgovor

M.S.

15. 05. 2021. u 16:44

POSLE dva incidenta sa "mirisom" nacionalnizma u okolini Andrijevice u subotu oko 15 sati 100 gnevnih građana iz ovog mesta i susednih Berana, blokirali su saobraćaj na regionalnom putu Andrijevica-Plav, tačno naspram zgrade Odeljenja bezbednosti Andrijevica.

БЛОКИРАЛИ ПУТ ЗБОГ НОВИХ УДАРА НА СРБЕ: Грађани Андријевице и Берана зауставили саобраћај, полиција приводи грађане на информативни разговор

Foto: M.S.

Građani zahtevaju dolazak na razgovor direktora Uprave policije Crne Gore Zorana Brđanina, koji bi im garantovao ličnu i imovinsku sigurnost, posle paljenja automobila jednom od predvodnika prošlogodišnjih litija u Andrijevici Čedu Jeliću i demoliranja vozila u Gračanici kod Andrijevice Željku Peroviću, sinu aktiviste Novo srpske demokratije Perice Perovića, koji su utvrdili da je ovo neprijateljski akt usmeren prema njima kao pripadnicima srpskog naroda u Crnoj Gori i vernicima SPC.

Posle paljenja vozila Jeliću u Slatini kod Andrijevice, policija je na saslušanje privela više lica. 

Foto: M.S.

Među pozvanima na informativni razgovor bio je i doskorašnji predsednik Opštine Andrijevica (DPS) Srđan Mašović, koji je za naš list izjavio:

- I ja od policije zahtevam da otkrije počinioce ovih nedela. Tražim od policije da me poligrafski ispita, ne samo u vezi sa ova dva slučaja, već i za eventualnu tvrdnju bilo koga od pripadnika dojučerašnje opozicije ili učesnika litija. Tvrdim odgovorno da nikome od njih nisam odmogao ili mu napravio bilo kakav problem, ali sam mnogima pomagao. Nadam se da će sve ubrzo izbiti na videlo, kaže Mašović.

U subotu oko 16 sati, blokada saobraćaja u centru Andrijevice još uvek nije bila prekinuta, niti ima nagoveštaja kada bi to moglo da se desi.

Sa predstavnicima građana razgovarali su čelnici Centra bezbednosti Berane, ali bez uspeha.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!