TRI MESECA UMANJENI RAČUNI ZA STRUJU 40 ODSTO: Oko 100 hiljada građana koristiće ovaj benefit

B. Dabić

03. 05. 2021. u 16:19

PENZIONERIMA koji imaju mesečna primanja ispod 222 evra i nezaposlenima sa evidencije Zavoda za zapošljavanje u naredna tri meseca računi će biti umanjeni za 40 odsto.

ТРИ МЕСЕЦА УМАЊЕНИ РАЧУНИ ЗА СТРУЈУ 40 ОДСТО: Око 100 хиљада грађана користиће овај бенефит

Foto: Depositphotos

Postupajući po odluci Vlade, Elektroprivreda će ove popuste obračunati na osnovu spiskova koje će dobiti od Fonda PIO i Zavoda za zapošljavanje jer u svojoj bazi podataka nema evidenciju o statusu svojih potrošača. 

O preciznom broju subvencionisanih računa za električnu energiju obavestiće javnost nakon što Fond PIO i ZZZCG dostave tačan broj lica sa evidencija na koja se odnose mere Vlade Crne Gore za II kvartal.

-  Imajući u vidu javno dostupne podatke, okvirno se  može govoriti o preko 100.000 građana koji će biti obuhvaćeni kada se uzmu u obzir i članovi domaćinstava. Naravno, uslov ostvarivanja subvencije je da su penzioneri koji imaju primanja ispod 222 eura i nezaposleni sa evidencije ZZZCG vlasnici brojila. Kada naše službe obrade dobijene podatke, imaćemo tačan broj domaćinstava koji će biti korisnici ovih prava u naredna tri meseca - naveli su iz Elektroprivrede Crne Gore. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere