ANDRIJA MANDIĆ ČESTITAO VASKRS: Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost

V.K.

30. 04. 2021. u 13:17

PREDSEDNIK Nove srpske demokratije Andrija Mandić, u svoje ime i u ime članstva, čestitao je Vaskršnje praznike Patrijarhu srpskom G. Porfiriju, Episkopu budimljansko-nikšićkom i administratoru Mitropolije crnogorsko - primorske G. Joanikiju i svim vernicima Srpske pravoslavne crkve i poželio da ih provedu u zdravlju i miru.

АНДРИЈА МАНДИЋ ЧЕСТИТАО ВАСКРС: Нека нам овај велики празник подари мудрост, стрпљење и храброст

Foto Tanjug / AP

- Za nama je godina jednog velikog pregnuća u kojoj smo uspjeli da izgradimo sebe u one koji su odbranili Crkvu Hristovu u Crnoj Gori. To nismo mogli bez naših arhipastira koji su istinu Hristovog vaskrsenja pronosili i učvrstili među nama – Mitropolita Amfilohija i Patrijarha Irineja. 

- Njihov odlazak bi bio zaista jedna vanredno tužna stvar i izazivao bi nepodnošljivu tugu i žalost da nas upravo oni nisu poučili značaju i vrijednosti najvećeg praznika koji proslavljamo- poručio je Mandić u čestitki.

Mandić je, takođe, istakao zadovoljstvo što će baš u ovim vaskršnjim danima biti potpisan Temeljni ugovor između SPC i države Crne Gore i naveo da je to veliki i značajan događaj za Crnu Goru koja će, kroz taj ugovor konačno početi da liči na sebe, posle godina izdaja i blaćenja koje je doživljavala od režima Mila Đukanovića.

- Neka nam ovaj veliki praznik podari mudrost, strpljenje i hrabrost da ostanemo zdravi telom i duhom i izdržimo svaki napad onih koji su ogrezli u zlu, prevari i mržnji, i da istrajemo u borbi za one vriednosti koje su krasile naše slavne pretke- naglasio je.

Prije svega da ne zaboravimo naše sveto Kosovo i Metohiju i da učinimo sve da pomognemo koliko možemo u borbi koju čitav srpski narod vodi da očuva pravo na našu svetu zemlju. 

Srpski narod se, na svim svojim prostorima, nalazi pred brojnim izazovima i preprekama, ali kao i uvijek kroz istoriju, vjera u Boga, naše jedinstvo i slogu biće jača od svih neprijatelja.

- HRISTOS VASKRSE – VAISTINU VASKRSE- zaključio je Mandić.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)