CRNA GORA IZRUČILA ITALIJI SVOG DRŽAVLJANINA: Evo za šta se tereti osumnjičeni

M. S.

29. 04. 2021. u 20:38

SLUŽBENICI Sektora za borbu protiv kriminala – Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju INTERPOL Europol SIRENE su danas sa službenicima Centra bezbednosti Podgorica realizovali ekstradiciju lica V.V. (46) iz Podgorice.

ЦРНА ГОРА ИЗРУЧИЛА ИТАЛИЈИ СВОГ ДРЖАВЉАНИНА: Ево за шта се терети осумњичени

Foto: Uprava policije

Ekstradicija je realizovana iz Crne Gore u Republiku Italiju preko teritorije Republike Albanije. Izručenje je odobreno rešenjem Ministarstva pravde Crne Gore, donetog u postupku ekstradicije na osnovu Dodatnog bilateralnog protokola uz Evropsku konvenciju o ekstradiciji, potpisanog između Crne Gore i Republike Italije a koji propisuje mogućnost izručenja sopstvenih državljana za određena krivična dela, saopšteno je uz Uprave policije Crne Gore.

V.V. je predat Republici Italiji radi vođenja krivičnog postupka pred sudom u Milanu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo teško razbojništvo (oružana pljačka). Osumnjičeni je 20. decembra 2017. godine, zajedno sa svojim saučesnicima V.D., B.Z. i drugima, izvršio razbojništvo u juvelirnici „Paradiso Luxury'" koja se nalazi u Milanu,  kad je otuđeno više od 20 satova velike vrednosti brendova „Rolex", „Patek", „Hamilton" i „Philippe Cartier" kao i dve narukvice. Ukupna vrednost otuđenih stvari je oko 200.000 evra.

Izručeni državljanin Crne Gore, V.V., lociran je i lišen slobode u Podgorici 15. septembra 2020. godine od strane službenika Odseka za međunarodnu operativnu policijsku saradnju i  Centra bezbednosti Podgorica u saradnju sa Višim državnim tužilaštvom u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna