BEZ REGISTRACIJE SVAKI DESETI: U Crnoj Gori realizovana akcija "Stop neregistrovanim vozilima"

M.S.

23. 04. 2021. u 11:46

SLUŽBENICI saobraćajne policije su 21. aprila u svim gradovima u Crnoj Gori realizovali operativnu akciju "Stop neregistrovanim vozilima", u okviru planiranih mera i aktivnosti, u cilju unapređenja stanja u oblasti bezbednosti drumskog saobraćaja.

БЕЗ РЕГИСТРАЦИЈЕ СВАКИ ДЕСЕТИ: У Црној Гори реализована акција Стоп нерегистрованим возилима

Foto: Depozitfotos

-Tokom realizovanja akcije kontrolisano je 1.205 vozila. Zbog upravljanja vozilom kojem je istekla važnost registracije, samo tokom jednog dana, u skladu sa Zakonom o bezbednosti saobraćaja na putevima, registrovan je, sankcionisan i isključen iz saobraćaja čak 131 vozač i vozilo što čini više od 10 odsto broja kontrolisnih.

Ovaj podatak posebno zabrinjava, imajući u vidu rizike i posledice koje mogu izazvati vozači koji upravljaju neregistrovanim  vozilom, pored toga što ovakvim ponašanjem svesno krše zakon i dovode u opasnost, kako svoje živote, tako i živote svojih saputnika i ostalih učesnika u saobraćaju, saopšteno je iz Uprave policije, odakle apeluju na vozače, da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbednosti ostalih učesnika u saobraćaju i podsećamo da upravljanje neregistrovanim, pa samim tim i tehnički neispravnim vozilom u javnom saobraćaju, ne može imati bilo kakvo racionalno opravdanje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)