ČOVEK SA HILJADU LICA: Evo zašto je Zvicer, vođa "kavčana", neuhvatljiv za policiju

Novosti online

22. 04. 2021. u 11:58

RADOJE Zvicer (39), jedan od vođa i osnivača „kavačkog klana“, za policiju Crne Gore i evropske službe bezbednosti, važi za neuhvatljivog čoveka sa hiljadu lažnih lica.

ЧОВЕК СА ХИЉАДУ ЛИЦА: Ево зашто је Звицер, вођа кавчана, неухватљив за полицију

Foto: Printscreen/MUP

I u jučerašnjoj akciji, Zvicer je u Crnoj Gori uspeo da izbegne hapšenje. Ovoga puta, on je nestao tik pred početak akcije hapšenja, a veruje se da ga je o novoj opasnosti upozorio saradnik iz policije i dao mu dovoljno vremena da se skloni na sigurno. Sada, policija pokušava da otkrije ko je saradnik i gde se obreo Zvicer.

Kako je do sada otkriveno, Zvicer je Crnu Goru u trenucima opasnosti napuštao u dva pravca - bežao je u Albaniju ili na tzv. Kosovo. Svakako, i bežanje preko Albanije nastavljalo se dalje ka Prištini. Prema navodima policije, „kavačani“ na tzv. Kosovu imaju jaku saradničku bazu. Koliko je jaka saradnička mreža govori i podatak da je Zvicer, kao i juče u Crnoj Gori, misteriozno izbegao hapšenje u Prištini. I ovoga puta, za njegovo spasavanje bio je zadužen saradnik iz policije. Tada je Zvicer dobio dojavu da se sprema akcija pa je dan pre planirane akcije - pobegao.

AKCIJA NA JAHORINI

TAMARA Zvicer, Radojeva supruga, poslednji put je na viđena u februaru na Jahorini. U akciji tamošnje policije uhapšena je u luksuznom hotelu i to sa članovima obezbeđenja. Ali, ubrzo je puštena i odatle joj se gubi svaki trag.

Njegovo kretanje po Evropi, zajedničkom koordinacijom, otkrile su policije nekoliko zemalja koje sumnjaju da „kavčani“ u njihovim država peru novac od prodaje narkotika.

Zvicer ima nekoliko “štekova” u region i Evropi. Posle čuvenog bekstva iz Prištine odakle je otputovao u Istanbul, Beč a zatim i u Cirih, koristeći lažna dokumenta. Onda je menjao adrese boravka da bi se na kraju obreo u Ukrajini gde su ga suparnici otkrili i pokušali da ga ubiju prošle godine.

Onda je na videlo isplivalo i da se Zvicer krio po regionu i EU pod lažnim imenom Josipa Babića, rođenog 6. februara 1979. u hrvatskom meštu Orašju u BiH. Inače, Babić i jeste državljanin BiH nastanjen u nemačkom gradu Nirnbergu, ali nikada nije izvadio dokumenta BiH. Babićev identitet je izabran jer po opisu i starosti odgovora Zviceru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!