OGLASIO SE GOJKO PEROVIĆ: Bio je pozvan da da izjavu pred tužiocem

V.K.

19. 04. 2021. u 19:07

POVODOM hapšenja petorice Cetinjana osumnjičenih za napad na internat Bogoslovije u tom gradu oglasio se rektor o. Gojko Perović koji kaže da je od velike koristi i „nama kao oštećenoj strani, kao i počiniocima ovog dela – to što nadležne institicije rade svoj posao kako treba“.

ОГЛАСИО СЕ ГОЈКО ПЕРОВИЋ: Био је позван да да изјаву пред тужиоцем

Foto N. Karlić

- U tom smislu očekujem da će se svaki segment ovog nemilog događaja ispitati do kraja i kako treba, radi opšteg dobra svih nas na Cetinju i u Crnoj Gori. Što se tiče pritvaranja ovih momaka, ja sam pozvan da ujutro, u svojstvu rektora Bogoslovije, dam izjavu pred tužiocem. U cilju iskazivanja naše dobre volje izneću stav škole da se ovi momci puste iz pritvora. Ovo tim pre što sam sa nekim od njihovih roditelja imao iskrenu i ljudsku komunikaciju, koja je posvedočila da oni saučestvuju sa našom nelagodom povodom ovih zbivanja, da im je žao i da se njihova deca kaju zbog svojih postupaka. Voleo bi da to bude stav svih aktera ovog incidenta, kaže Gojko Perović.

On smatra da se međusobno ne isključuju: na jednoj strani ispitivanje svih okolnosti na profesionalan i pravni način od strane nadležnih institicija, – a na drugoj strani zahtev da se uzdrmani međuljudski odnosi u krajnjoj meri relaksiraju: obustavom daljeg pritvora i toleratnim odnosom prema optuženima u daljem toku istrage.

-Sve što doprinosi razmicanju ove magle koja je pala među nas kao ljude, prijatelje i komšije – u našem je primarnom interesu, naglašava rektor cetinjske Bogoslovije Gojko Perović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

POLICIJA BLOKIRA PRILAZ: Stigao bager u dvorište kuće gde je nestala mala Danka (FOTO/VIDEO)