HILJADU NOVLJANA PODRŽALO: Radnici Vektra Boke i dalje protestuju zbog privatizacije HTP Boka

V.V.

02. 04. 2021. u 00:17

ZA SAMO dva dana peticiju bivših radnika Vektra Boke u Herceg Novom, koja je i nastavak protesta zbog nezakonite privatizacije nekadašnjeg HTP Boka, potpisalo je na dve lokacije, kod Omladinskog parka u Igalu i na Trgu Nikole Đurkovića više od hiljadu građana.

ХИЉАДУ НОВЉАНА ПОДРЖАЛО: Радници Вектра Боке и даље протестују због приватизације ХТП Бока

Foto: V.V.

Cilj peticije je preispitivanje privatizacije u kojoj je prema rečima radnika Vektra Boke sve bilo nezakonito iraskid ugovora po svemu neuspele privatizacije u kojoj su svi na gubitku. Država je izgubila preko 50 miliona evra.

- Ovo je način da bar neko obrati pažnju na nas, jer smo u pravu sve vreme što je delom već dokazano, a delom će tek biti dokazati. Želimo da nam građani pomognu da se hoteli vrate gradu, da HTP Boka oživi, rekao je Đorđe Rajak, predstavnik NVU "Bivši radnici Vektra Boke".

Potpisivanje peticije će biti nastavljeno i narednih dana. Građani danas komentarišu da je ovaj potez trebalo povući i ranije a očekuju da reaguju i opština i država.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)