REKLI SU MU DA JE ANTITALENAT ZA MUZIKU: A Đuričić je postao jedan od 30 najboljih bubnjara na svetu

Novosti online

15. 03. 2021. u 16:24

JEDNOM prilikom govorio je o svom detinjstvu, odrastanju u Crnoj Gori, te otkrio kako se odlučio da svira baš bubnjeve.

РЕКЛИ СУ МУ ДА ЈЕ АНТИТАЛЕНАТ ЗА МУЗИКУ: А Ђуричић је постао један од 30 најбољих бубњара на свету

Foto: Printscreen/Jutjub

- Rođen sam na Cetinju, moja majka je radila nekoliko godina u Cucama, pa sam posle rođenja bio tamo, vrlo se malo toga sećam. To su neka sasvim druga vremena, tada se u teškim uslovima stvarala zemlja zvana Jugoslavija. Sećam se da mi je majka kao poslasticu kupovala karamele na komad i to jednu za sedam dana, a nekada i za mesec.

- Kao dete sam bio okrenut sportu, to su vremena kada je retko ko imao radio, a kamoli… Počeo sam da se interesujem za muziku tek sa 15 godina, što je za današnje vreme već prekasno.

Bio je jedan od najpoznatijihi bubnjara sa ovih prostora, a uvršten je među 30 najboljih bubnjara na svetu. Radio je sa svim velikim zvezdama poput Zdravka Čolića i Đorđa Balaševića, a nisu svi odmah prepoznali njegov talenat, te su mu u muzičkoj školi u Dubrovniku rekli da je antitalenat.

- Ko zna, možda su oni bili u pravu, možda i jesam antitalenat. Ali, moja ljubav prema muzici radila za mene i zato sam danas to što jesam. Nisam ni sanjao da će se dogoditi bilo šta, ali nisam odustajao- rekao je jednom prilikom Đuričić koji je prve bubnjeve kupio sa 17 godina.

- Prve bubnjeve sam video sa 16 godina, a sa 17 sam ih sam kupio. Sećam se da sam radio razne poslove, štedeo i na kraju kupio polovne Hollywood bubnjeve.

Trebalo je da ostane u Londonu 1979. i da svirate sa grupom Straith Eight, ali je ipak odustao:

- Pojavio se pank, pozvali su me Straight Eight, koji su kasnije postali jako poznati. Nisu mi se dopali, mada tada nisam shvatao pank. Doduše, ni do danas ga nisam shvatio toliko da bih mu se predao, uz veliko istorijsko uvažavanje te pojave.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a