IZBOR DIREKTORA POLICIJE CRNE GORE: Pokušaj da se izbaci advokat Medojević iz trke za direktora policije

Novosti online

10. 02. 2021. u 08:36

UPRAVA za kadrove na čijem je čelu v.d. direktor Jovana Nišavić, osoba koja odlučuje o svim kadrovima u Vladi, a koja je obrazovanje stekla na privatnom fakultetu Đorđa Blažića, eliminisala je advokata Dražena Medojevića, iz trke za direktora policije, saznaje BORBA.

ИЗБОР ДИРЕКТОРА ПОЛИЦИЈЕ ЦРНЕ ГОРЕ: Покушај да се избаци адвокат Медојевић из трке за директора полиције

Foto: predsjednik.me

Medojević je vrsni advokat, pre toga je bio sudija dugu niz godina, a važi za nepotkupljivog borca proriv korupcije i kriminala. On je bio sudija krivičar i istražni sudija koji je rukovodio najsloženijim radnjama u pravosuđu uključujući i izdavanje naredbi.

Nišavić je nedavno izabrana na ovu funkciju, kako bi iskontrolisala i usmerila postupak izbora direktora policije u pravcu kako žele pojedini crnogorski tajkuni i sa njima spregnuti pripadnici bivšeg režima. Jasna je poruka dela Vlade bliskog koncernu Vijesti koji kontroliše i Upravu za kadrove, a ne želi da Medojević postane direktor policije, tako što će ga suprotno zakonu eliminisati iz trke za tu važnu funkciju.

Takođe, iz ovoga se može zaključiti da Zdravko Krivokapić, Dritan Abazović i Zoran Lazović se spremaju da izaberu kadrove koji neće smeti da ispituju kriminal braće Đukanović.

Sada ostaje pitanje kako će premijer Krivokapić objasniti ovakve postupke i zloupotrebe koje se organizuju u njegovom kabinetu.

Predsednik Nove srpske demokratije i lider DF-a Andrija Mandić poručio je da u Skupštini samo jedan kandidat može dobiti podršku promentarne većine, misleći na advokata Dražena Medojevića.

Uprava za kadrove je u trci za direktora policije ostavila Dragana Radonjića, Dragana Klikovca, Zorana Brđanina, Zorana Braunovića, Dražena Vukovića, Milana Delića, Dragana Arsovića, Sinišu Kovačevića i Voja Lakovića.

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina