MILAČIĆ UZ PREMIJERA: Lokalni izbori u Nikšiću izbacili na površinu neslogu pojedinih predstavnika nove vlasti

M. SEKULOVIĆ

28. 01. 2021. u 08:38

NEDAVNO saopštenje predsednika Vlade Crne Gore Zdravka Krivokapića da ne stoji iza lista "Za budućnost Nikšića" i "Za život Nikšića", koje će učestvovati 14. marta na lokalnim izborima u ovom gradu, izazvalo je blagi šok na političkoj sceni u Crnoj Gori, gde su izbori tema broj jedan.

МИЛАЧИЋ УЗ ПРЕМИЈЕРА: Локални избори у Никшићу избацили на површину неслогу појединих представника нове власти

Foto PCG

- Pojedini politički subjekti okupljeni oko lista "Za budućnost Nikšića" i "Za život Nikšića" pozivaju se na moje ime i tako pokušavaju da pribave podršku građana. Želim da građani Nikšića, ali i svi ostali znaju da to nije istina i da ja ne stojim iza pomenutih lista - napisao je Krivokapić na "Tviteru", izazivajući nagađanja "kojem će se carstvu privoleti".

Sve nedoumice, čini se, razrešene su juče, kada je obnarodovano da će Krivokapićeva savetnica Gordana Radović biti na čelu pokreta "Ne damo Nikšić", koji će učestvovati na lokalnim izborima u Nikšiću. Radovićeva je 22. januara imenovana za savetnicu premijera Zdravka Krivokapića za ekonomska pitanja. Prethodno je bila jedan od direktora u Crnogorskoj komercijalnoj banci.

KUPOVINA GLASOVA?

EVIDENTNO je da DPS nije odustala od prakse kupovine glasova. Otkrili smo zloupotrebu javnog preduzeća "Vodovoda" Nikšić u predizbornoj kampanji i dostavljamo javnosti na uvid dokumenta koja dokazuju da je "Vodovod" Nikšić zaposlio 45 ljudi u 2020. godini, od toga njih 38 nakon parlamentarnih izbora, što predstavlja povećanje od čak 24 odsto, tvrde iz Pokreta za promene. Ove tvrdnje, direktor "Vodovoda" Velizar Vojinović, je negirao.

Vest da će pokret "Ne damo Nikšić", na izborima u nekadašnjem industrijskom centru Crne Gore učestvovati sa "Pravom Crnom Gorom", koju vodi Marko Milačić, ali i sa nekim udruženjima građana, odjeknula je poput senzacije. "Novostima" je potvrđen nastup te koalicije na izborima koji bi trebalo da označe siguran kraj Đukanovićeve ere. Ipak, Milačić je ostao uzdržan.

Gordana Radović, Foto Radio Tivat

- Odluka o našem nastupu biće donesena na Predsedništvu stranke - kazao je za "Novosti" lider "Prave Crne Gore".

ZA ŽIVOT NIKŠIĆA

U NIKŠIĆU je nedavno formiran pokret "Za život Nikšića", u čijem odboru su lekari i intelektualci, zagovornici i učesnici prošlogodišnjih litija. Oni su istakli da su im ciljevi borba protiv višedecenijske vladavine DPS-a, ekonomski preporod Nikšića, kao i formiranje najšireg mogućeg političkog saveza kao najsigurnijeg recepta za uspeh u rješenju zadatih ciljeva.

Očigledno, izjavom da ne podržava dve izborne liste, koje bi tek trebalo da budu prijavljene, i najavom nove koalicije, premijer Krivokapić je bez ikakve sumnje želeo da otupi oštricu dosadašnjih koalicionih partnera, posebno Demokratskog fronta, koji će nastupiti u koaliciji "Za budućnost Nikšića". Ova koalicija biće izložena i udaru od biznismena i dugogodišnjeg sponzora DF Miodraga Dake Davidovića, i njegovog Narodnog pokreta. Pobeda nad Đukanovićem donela je i njegov javni razlaz sa DF, a njegove tvrdnje o velikom broju Krivokapićevih ministara u članstvu njegovog pokreta, izazvale su brojne nedoumice, bez obzira na demanti premijera.

Foto arhiva

- Krivokapić još nije obavešten o tome - lakonski je odgovorio Davidović, od čijeg učešća u Krivokapićevoj i koaliciji Milačića, prema našim izvorima nema ništa.

Kako kažu, gotovo je sigurno da Dakinog "Narodnog pokreta" neće biti u njihovoj koaliciji.

Davidović je juče trebalo da zvanično najavi učešće na izborima u rodnom gradu, gde se, vidljivo je, pravi atmosfera u kojoj se juriša na valdajuću DPS-SD koaliciju, ali i, očigledno, želi "otkinuti" deo glasova koji bi pripali Demokratskom frontu.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili