ZAPLENJENO POLA TONE DROGE: Zajednička akcija službenika Carine i policije

S.Đ.

27. 01. 2021. u 18:02

POLICIJSKO - carinskom akcijom "Trak" na carinskom terminalu u Podgorici otkriveno oko pola tone opojne droge marihuana i tom prilikom uhapšene dve osobe. To se navodi u zajedničkom saopštenhu Uprave policije i Uprave carina.

ЗАПЛЕЊЕНО ПОЛА ТОНЕ ДРОГЕ: Заједничка акција службеника Царине и полиције

Foto: MUP CG

"U pošiljci deklarisanoj za izvoz na carinskom terminalu u Podgorici, pronađana je biljna materija zelene boje, ukupne težine od oko 500 kilograma, za koju se osnovano sumnja da se radi opojnoj drogi marihuana.  Na osnovu analize rizika, određen je detaljan pregled teretnog motornog vozila SCANIA nikšićkih registarskih oznaka firme "Vojičić-komerc" d.o.o, na kojem je kod carinske ispostave Terminal Podgorica deklarsiana za izvoz roba - plastična ambalaža za transport (pvc koševi) bruto mase 2.148 kg i vrijednosti 4.950 eura za kupca iz Italije, a koja je preko graničnog prelaza Debeli Brijeg trebalo da napusti carinsko područje Crne Gore, piše u saopštenju.

Foto: MUP CG

Skeniranjem teretnog motornog vozila, dodaju, primećeno je da se u tovarnom delu nalazi neprijavljena roba.

Nakon indikacija sa snimka skenera, pristupilo se fizičkom pregledu vozila i uz pomoć specijalizovane opreme u tovarnom dijelu vozila, pored uredno prijavljene robe za izvoz, pronađena su sakrivena 85 pakovanja različite veličine, sa sadržajem biljne materije za koju se osnovano sumnja da se radi o opojnoj drogi marihuana.

Foto: MUP CG

"O događaju je obavešen državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.  Službenici Odseka za borbu protiv krijumčarenja droge su u saradnji sa službenicima Centra bezbednosti Podgorica nadležnom državnom tužilaštvu podneli krivičnu prijavu protiv M.V. (27) iz Nikšića i S.L. (30) iz Danilovgrada, zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, dodaje se u saopštenju.

Foto: MUP CG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri