ODAKLE IM MILIONI? Milov brat prodavao novogodišnje čestitke, sestra živela u baraci!

Novosti online

22. 12. 2020. u 20:22

POTPRESEDNICA Skupštine i funkcionerka Pokreta za promjene, Branka Bošnjak, rekla je da smatra da Zakon o poreklu imovine nije lov na veštice već je to tranziciona pravda.

ОДАКЛЕ ИМ МИЛИОНИ? Милов брат продавао новогодишње честитке, сестра живела у бараци!

Foto AP

- Zakon koji sam dala u proceduru, podrazumeva da se svim građanima utvrdi poreklo imovine ukoliko postoji nesrazmer između regularno prijavljenih prihoda i vrednosti imovine koju pojedinac poseduje. Teret dokazivanja je na onom čija se imovina utvrđuje, jer oni treba da dokažu njeno poreklo.

- Prioritet pri ispitivanju se stavlja na višegodišnjim državnim funkcionerima i sa njima povezanim licima, tako da “prvi braco, seka i prvi sin” Crne Gore spadaju u prioritete. Biće interesantno videti kako i čime će dokazati svoju višemilionsku imovinu, a svi znamo da je braco 90-tih prodavao novogodišnje čestitke na uglu nekadašnje Robne kuće Beograd, seka živela u Plužinama u barakama za radnike hidroelektrane Piva na Rosuljama, montažnom naselju na obali Pivskog jezera, a danas su milioneri - istakla je ona u izjavi za "Borbu".

(Borba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!