TUŽILAC TRAŽI DOKAZE: Najveći auto-prevoznik na severu "Simon vojaž" iz Berana, konačno pred sudom

M. SEKULOVIĆ

16. 12. 2020. u 11:16

GOTOVO polugodišnji štrajk 35 zaposlenih u "Simon vojažu", najvećoj autoprevoznoj kompaniji na severu Crne Gore, dobio je konačno epilog na sudu! Protiv jednog od vlasnika kompanije podneta je krivična prijava.

ТУЖИЛАЦ ТРАЖИ ДОКАЗЕ: Највећи ауто-превозник на северу Симон војаж из Берана, коначно пред судом

Foto M. Sekulović

- Primili smo krivičnu prijavu protiv Mehmeda Adrovića. Postupamo po službenoj dužnosti i trenutno prikupljamo materijal i proveravamo navode iz krivične prijave - kazao je državni tužilac i portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama Marko Bojović, potvrđujući da tužilaštvo postupa po krivičnoj prijavi koju je protiv Adrovića, vlasnika "Simon vojaža", podneo njegov poslovni partner i suvlasnik firme, državljanin Luksemburga Simon Bernard.

SUOSNIVAČI

SIMON Bernard, čije ime se nalazi u nazivu i logu preduzeća, 2004. godine posle kupovine "Ivangrad prevoza", sa Adrovićem kao partnerom je osnovao kompaniju "Simon vojaž" DOO. U njoj je bio suosnivač i direktor, a Adrović suosnivač.

Bernard sumnjiči Adrovića za zloupotrebe u poslovanju, ali i falsifikovanje njegovog potpisa na službenim dokumentima. Prema navodima iz krivične prijave, Adrović je donosio odluke i potpisivao ih bez znanja partnera iz inostranstva.

- Svesno falsifikujući njegov potpis i mimo njegovog znanja i volje je 2006. godine doneo odluku kojom je sebe imenovao za direktora privrednog društva - stoji u krivičnoj prijavi u kojoj se tvrdi da Bernard nije znao šta se dešava u privrednom društvu niti je izveštavan o poslovanju.

O rasulu u kompaniji, Bernard je saznao navodno iz medija... On je u krivičnoj prijavi osumnjičio i Adrovićevu suprugu, tvrdeći da je bila upoznata sa falsifikovanjem dokumenata kada je preuzela funkciju izvršnog direktora privrednog društva.

- Sumnjam da je prijava autentična. Sa Beranardom sam u kontaktu. Odazvaću se eventualnom pozivu tužilaštva - kazao je Adrović, kada je obavešten o postojanju prijave protiv njega, uz tvrdnju da su u njoj neka imena netačna.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a