ĐEDA NE ZABORAVLJAJU: Mural kao posveta Amfilohiju i njegovim delima (FOTO)

V.V.

03. 12. 2020. u 09:48

NA kružnom toku u Meljinama, na zgradi solidarnosti u kojoj stanuju izbegli iz ratova devedesetih, oslikan je minulih dana mural visok desetak metara.

ЂЕДА НЕ ЗАБОРАВЉАЈУ: Мурал као посвета Амфилохију и његовим делима (ФОТО)

Foto: V.V.

Tako je odata počast i zahvalnost mitropolitu Amfilohiju, čiji lik zauzima šest metara murala. Iznad je stara kapela na Lovćenu, koju je mitropolit želeo da vrati, a ispod njegovog lika poruka: Napusti nas Vladika i sa dragim Gospodom se srete, a Gospodu ćemo sutra sa ponosom reći, i ja sam Đedovo litijsko dijete.

Ali, nije samo sećanje na mitropolita povod oslikavanju murala koji je dobro osvetljen da bi bio vidljiv i noću. Tu je kaže Miloš Laban, jedan od organizatora, i želja da se pomogne radu narodnih kuhinja koje je mitropolit Amfilohije osnivao po Crnoj Gori ali i dobra namera da urede ostatak fasade ove zgrade kao i  celu okolinu.

Radili smo uz finansijsku pomoć Opštine, nekoliko firmi iz Herceg Novog, kao i pojedinaca iz zemlje i inostranstva, kaže Laban.  Autor murala je Miloš Narandžić iz Trebinja.

Zadovoljan obavljenim poslom Miloš ističe da je imao odličnu saradnju sa organizatorima, da su svi bili veoma ažurni, pružali mu i podršku i pomoć,  a svo vreme je osećao  da je dobrodošao. Podršku su davali i stanari zgrade, svi saglasni sa ovakvim oslikavanjem fasade.

Akcija prikupljanja sredstava za narodne kuhinje još traje, a akcije uređenja ovog dela grada biće nastavljene, obećavaju mladi Novljani koji su osmislili ovu lepu priču.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

VELIKI FUDBALSKI HAOS: Mančester siti ne može da igra u Ligi šampiona?!