NEVEROVATNO: Neće biti disciplinske protiv učiteljice iz Crne Gore koja je postavila sliku učenika koji pokazuju albanskog orla

B. DABIĆ

01. 12. 2020. u 13:06

НЕВЕРОВАТНО: Неће бити дисциплинске против учитељице из Црне Горе која је поставила слику ученика који показују албанског орла

Foto: B.Dabić

DISCIPLINSKI postupak protiv učiteljice Florinde Baša iz Osnovne škole "Boško Strugar" u Ulcinju, koja je na društvenim mrežama prošle sedmice objavila fotografiju na kojoj deca prekrštenih ruku oponašaju orla na albanskoj zastavi, neće biti pokrenut.

Učiteljica je u izjavi datoj upravi škole, pored ostalog,kostatovala da je pogrešila što je fotografiju iz učionice objavila na društvenim mrežama.

Direktor OŠ "Boško Strugar" Miodrag Andrović kazao je za "Novosti" da je učiteljica Baša dala pismenu izjavu u kojoj je navela šta se desilo na času.

- U odeljenju u kome je učiteljica Baša imala čas sva deca su albanske nacionalnosti.

Florinda Baša, Foto privatna arhiva

 

Razgovarali su o prazniku, Danu albanske zastave. To je dan koji slave svi Albanci i koleginica je postupila u skladu sa Zakonom koji dozvoljava da se istakne albansko obeležje. Nakon priče o Marku Miljanovu, pitala je učenike da li znaju šta znači sutrašnji datum. Deca su odgovorila da znaju i onda je nastao snimak koji je objavljen - kazao je Andrović koji smatra da je sporno to što je učiteljica snimak iz učionice objavila na društvenim mrežama.

DVOSTRUKI ARŠINI

SNP pozvala je još aktuelnog ministra prosvete Damira Šehovića da reaguje na očiglednu zloupotrebu dece, upotrebu simbola druge države, podsticaju na podele i tome slično. Iz SNP podsećaju da je ministar Šehović reagovao u slučaju učiteljice Rade Višnjić iz OŠ "Jugoslavija" u Baru koja je nedavnodobila otkaz, nakon što je direktorka Biljana Vukmanović shodno Zakonu o radu pokrenula postupak utvrđivanja odgovornosti. Višnjićeva je 4. oktobra pozivala učenike preko vajber-grupe na moleban u Hram Svetog Jovana Vladimira u Baru.

On dodaje da je napravila prestup objavom fotografije, jer za svaku objavu iz škole treba da se konsultuje uprava, što učiteljica Baša nije uradila. Svesna je, kako je navela, da je pogrešila.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)