AKO ME TI NE IZLEČIŠ, BOG ĆE URADITI OSTALO: Doktorka koja je lečila Amfilohija otkrila šta joj je rekao pokojni mitropolit

V. K.

01. 11. 2020. u 11:55

MITROPOLIT Amfilohije je, nakon što mu je dijagnostifikovan korona virus, odbio da napusti Crnu Goru i ode da se leči u nekoj od svetskih bolnica.

АКО МЕ ТИ НЕ ИЗЛЕЧИШ, БОГ ЋЕ УРАДИТИ ОСТАЛО: Докторка која је лечила Амфилохија открила шта јој је рекао покојни митрополит

Dr Jelena Borovinić Bojović i mitropolit Amfilohije

Mitropolit je imao mogućnost da ode u Nemačku na lečenje, ali je to odbio. Naime, iste večeri se javio ambasador Nemačke da kaže da ambasada Nemačke i država stoje na raspolaganju kada je u pitanju tok lečenja mitropolita.

Amfilohije je, prema rečima dr Jelene Borovinić Bojović, bio izričit i nije želeo da ide. On se naljutio na nagovaranje i predstavljanje mogućnosti da se leči bilo gde drugo.

Mitropolit je rekao da je on to shvatio i doživeo kao božji poziv da uzme krst i da novu pošast nosi zajedno sa svojim narodom, te da će način na koji se njegov narod leči biti način i njegovog lečenja.

- U jednom trenutku, kad sam osetila da ne ide sve kako treba, video je moju uznemirenost, nasmejao se i rekao: "Lekari su božji poslanici, oni treba da urade to što je do njih, a ako me ti ne izlečiš, bog će da uradi ono ostalo" - rekla je dr Jelena Borovinić Bojović.

Podsetimo, mitropolit Amfilohije preminuo je 30. oktobra u KC Crne Gore. On će danas biti sahranjen u kripti Sabornog Hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove