KUMČE AMFILOHIJA U SUZAMA: Mala Una (8) ne može da se smiri nakon vesti o smrti Mitropolita

V.K.

30. 10. 2020. u 10:24 >> 12:15

KUMČE i miljenica mitropolita Amfilohija, malena Una Rajović (8), u suzama je dočekala vest da se vladika upokojio.

КУМЧЕ АМФИЛОХИЈА У СУЗАМА: Мала Уна (8) не може да се смири након вести о смрти Митрополита

Foto: Arhiva

Tuga je osvojila podgoričku  porodicu Rajović kojima je naslednik trona Svetog Petra Cetinjskog bio smernica u životu.

- Celu noć proveli smo u molitvama za našeg pastira, mitropolita Amfilohija. Una ne može da se smiri, ostavio sam je kući svu u suzama, kaže za „Novosti“ njen otac Petar.

– Vladika je dobio sve moguće bitke na ovozemaljskom svetu, pokušavam da sve ovo shvatim ali ide teško.  Radovali smo se njegovom oporavku, pa i sinoć kada mu se zdravlje pogoršalo, ali jutros kad smo saznali ostali smo nemi. Mitropolit je u životu dobio dosta bitaka čak i sa koronom, ali Bog je rekao da on mora sad da dođe „gore“, jer očigledno da za njega i tamo ima posla. On je kupio kartu za Carstvo nebesko davno. Ostavi nam je put kojim moramo da koračamo.

Mnogo junaka  rodile su litije po Crnoj Gori koje su mesecima poput reka krivudale crnogorskim putevima, rašnjavim džadama, po snegu i ledu, kiši u suncu, a jedna je svakako Una Rajović koja je sa ikonom Presvete Bogordice i visoko podignutim rukama  branila ugrožene svetinje u Crnoj Gori. U Sabornom hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici na Božić je primila Svetu tajnu krštenja od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima