POSLODAVAC IM DUGUJE 800 GODINA RADNOG STAŽA: Još jedan protest nekadašnjih radnika Vektra Boke

V. V.

29. 10. 2020. u 19:18

JOŠ jedan protest nekadašnjih radnika Vektra Boke organizavan je ispred hotela "Plaža" tačno u podne.

ПОСЛОДАВАЦ ИМ ДУГУЈЕ 800 ГОДИНА РАДНОГ СТАЖА: Још један протест некадашњих радника Вектра Боке

Foto: V. Vujnović

Učesnici protesta ponovili su  da su njihova potraživanja iz radnog odnosa prioritetna i da isplata prema odluci Ustavnog suda mora biti pre svih ostalih poverilaca. Čuo se i podatak da trenutno  zaposlenima u ovoj firmi poslodavac duguje plate još od novembra prošle godine.

Nekadašnji radnici ukazali su opet da deo njih  ne može da reguliše penziju. Smatraju da im pripadaju i otpremnine. Tvrde da je više od 200 porodica ugroženo jer ne mogu da dobiju ni ono što su zaradili.

 

Vektra Boka  u stečaju je od 2015. godine. Plan reorganizacije je aktivan od 2017. Do sada su isplaćeni poverioci prvog i drugog isplatnog reda kao i druga rata radničkih potraživanja iz trećeg isplatnog reda.

Račun Vektra Boke  blokiran je na 1, 5 miliona evra.

Predsednik NVO Bivši radnici Vektra Boke, Đorđe Rajak podseća da nije vraćeno 25 miliona evra koje su prisvojili odmah nakon privatizacije HTP Boka, tačnije stavili su pod hipoteku Bokinu imovinu, ali za račun kredita nekih drugih firmi.

Menadžment je prema njihovim rečima prebacio pet miliona evra od prodaje imovine Vektra Boke  na račun Vektra Investmenst. Uprkos obećanju da će  novac biti vraćen do 7. februara kako bi se namirili poverioci, te pare do danas nisu vraćene.

Rajak tvrdi da im poslodavac duguje preko 800 godina radnog staža. U najmanju ruku tužno zvuči podatak das u mnogi preminuli a  nisu ostvarili prava koja sui m pripadala iz radnog odnosa:

- Uništeno nam je dostojanstvo i pravo na normalan život, a ne znamo gde je novac od poreza i doprinosa, ko ga je prisvojio i u kojoj tašni je odnesen,kazao je Rajak.

Po ko zna koji put bed odjeka ostaje apel upućen tužilaštvu da se uključi uovaj proces i ispita navode radnika.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a