RAKČEVIĆ: Ekspertska Vlada na čelu sa Abazovićem

V.K.

26. 10. 2020. u 21:30

PREDSEDNIK Političkog saveta Građanskog pokreta URA, vodeće članice koalicije „ Crno na bijelo“, Žarko Rakčević, ocenio je da je ekspertska vlada najbolje rešenje i da nije dobro da u nju uđu svi predsednici koalicija, koje čine novu većinu u parlamentu Crne Gore. Uprkos brojnim potresima poslednjih dana očekuje da vlada, uz određene probleme, bude formirana.

РАКЧЕВИЋ: Експертска Влада на челу са Абазовићем

Foto: TV CG

- Politički savet GP URA je instistirao, da vlada bude ekspertska, sa oročenim mandatom, koja bi sprovela demontažu sistema, usvojila zakone o poreklu imovine i lustraciji i stvorila uslove za prve fer izbore.

Bilo je zalaganje moje i drugih članova političkog saveta da Dritan Abazović bude predsednik te prelazne Vlade i da se nikako ne sme prihvatiti logika osvojenih procenata u raspođeli resora, rekao je Rakčević u emisiji „Intervju“ na TVCG, dodavši da je GP URA građanima obećala ekspertsku vladu.

-Ukoliko to bude vlada sastavljena od političara i ukoliko prevagnu neki drugi interesi, a ne želja za demontažu sistema, ako se krene sa demontažom Crne Gore, a ne sistema, ja ću definitivno glasati protiv.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri