KRIVOKAPIĆ O SPORNOM AKTU: Zakon o veroispovesti je donet bez dobre namere

Tanjug

10. 10. 2020. u 19:43

КРИВОКАПИЋ О СПОРНОМ АКТУ: Закон о вероисповести је донет без добре намере

Novosti

MANDATAR za sastav crnogorske Vlade Zdravko Krivokapić rekao je da je njegov lični stav da u donošenju Zakona o slobodi veroispovesti nije bilo dobre namere, pa da zato u celosti nije dobar.

"Ali to ne znači da se ne može popraviti na način kako je predlagala URA i možda neko iz saveta za pravna pitanja Mitropolije”, rekao je Krivokapić večeras na TV Vijesti, a upitan da li je neophodna promena zakona u celini, dodao da treba dopustiti struci da nađe najbolje rešenje.

Krivokapić je rekao i da smatra da Agencija za nacionalnu bezbednost (ANB) treba da bude depolitizovana, sa profesionalcima, a ne u interesu bilo koje partije ili jednog čoveka.

On je najavio i da ima "čvrsto rešenje" kada je u pitanju pozicija ministra finansija, ali nije želeo da otkrije o kome je reč.

Krivokapić je kazao da je napravljen dinamičan plan kada je u pitanju formiranje vlade, sa kojim su svi upoznati, i da će svaka tri dana imati neku novinu koja bi trebalo da donese rezultate.

On je istakao da će tri koalicije voditi sedam krugova pregovora, i da će u drugom krugu biti precizno definisani principi i kriterijumi.

"Ja nisam bunar želja", rekao je Krivokapić, istakavši da predloženi kandidati moraju prevashodno biti odraz dogovora i da budu kompetentni i dokazani u svom polju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)