KNEŽEVIĆEV BRANILAC UPUTIO ZAHTEV SKUPŠTINI: Saslušati Mila Đukanovića

V.K.

28. 09. 2020. u 11:03

BRANILAC Duška Kneževića, advokat Zdravko Đukanović uputio je zahtev predsedniku Skupštine Crne Gore Aleksi Bečiću da parlament formira Anketni odbor čiji zadatak bi bio da sasluša Mila Đukanovića i druga lica za koja oceni da postoji potreba za njihovim saslušanjem, a radi „utvrđivanja porekla novčanog iznosa od 1,5 milina evra na kastodi računu Mila Đukanovića, utvrđivanje porekla sredstava kojim je izgrađena „Ničija“ kuća u Podgorici, učešće Mila Đukanovića u aferi Telekom, aferi A2 EPCG, kao i radi utvrđivanja i drugih zloupotreba, nezakonitih radnji i korupcionaških aktivnosti koje je preduzimao Milo Đukanović, a u periodu u kojem se nalazio na funkciji predsednika Crne Gore i premijera Crne Gore.“

КНЕЖЕВИЋЕВ БРАНИЛАЦ УПУТИО ЗАХТЕВ СКУПШТИНИ: Саслушати Мила Ђукановића

Foto Mitropolija CP

-Utvrđivanje osnovanosti krivičnih prijava (dvadeset krivičnih prijava) koje je odbrana Duška Kneževića podnela nadležnim tužilaštvima u Crnoj Gori protiv Mila Đukanovića, Zorana Pažina, Milivoja Katnića, Blaža Jovanića, predsednika Privrednog suda, Radoja Žugića, guvernera Centralne banke i drugih lica koja su u izvršnoj i sudskoj vlasti u Crnoj Gori, a za koje krivične prijave nadležna tužilaštva nisu ispitala niti jedno okrivljeno lice. Ispitivanje navednih lica je neophodno, jer su svi oni po saznanjima odbrane postupali po direktnim instrukcijama i nalozima Mila Đukanovića.

Predlažemo da se pred Anketnim odborom pored drugih svedoka kao svedok pozove i svoja saznanja pred odborom iznese Duško Knežević, a imajući u vidu činjenicu da je Interpol ukinuo sve tri poternice koje je SDT u Podgorici nezakonito raspisao protiv Duška Kneževića, a koje je Komisija za kontrolu poternica Interpola stavila van snage na 113. sednici, 30.06.2020. godine, ocenjujući ih kao nezakonite i kao sredstvo političkog progona Duška Kneževića od strane izvršne vlasti-navodi Đukanović.

Odbrana Duška Kneževića je uverena, da je po navedenim pitanjima potrebno pokrenuti postupak parlamentarne istrage koju bi sproveo Anketni odbor Skupštine Crne Gore.

-Sastav bi odredio Parlament, a koji bi pored članova Parlamenta bio sačinjen i od uglednih pravnika, tužilaca, sudija, advokata i profesora prava. Odbrana Duška Kneževića je spremna da Anketnom odboru dostavi sva saznanja koja poseduje u vezi nadležnosti Anketnog odbora, kao i imena drugih svedoka koje bi pred Anketnim odborom izneli svoja relevantna saznanja- kaže advokat Đukanović.

-Ovakvo stanovište odbrana zasniva na odredbama Ustava Crne Gore po kojem vlast u Crnoj Gori počiva i na ravnoteži i na međusobnoj kontroli. Anketni odbor Parlamenta kao najvišeg predstavničkog doma građana će, uvereni smo, u svojoj kontrolnoj funkciji doći do značajnih saznanja i rezultata, a koje je bi nakon toga trebalo dostaviti tužilaštvu i drugim nadležnim državnim organima Crne Gore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju