AMFILOHIJEVA PORUKA SA OSTROGA: Nadam se da će nova vlast da isceli Crnu Goru od bratoubistva i bogoubistva!

Beta

23. 09. 2020. u 18:25

MITROPOLIT crnogorsko-primorski Srpske pravoslavne crkve Amfilohije rekao je danas da se nada da će nova vlast Crne Gore biti biti jedinstvena i da će pomoći da se "narod i zemlja iscele" od, kako je rekao: "opakijeg virusa od korone - bratoubistva i bogoubistva", koji je "trovao i do danas truje Crnu Goru".

АМФИЛОХИЈЕВА ПОРУКА СА ОСТРОГА: Надам се да ће нова власт да исцели Црну Гору од братоубиства и богоубиства!

Foto: D. Milovanović

Amfilohije je u Gornjem manastiru Ostrogu rekao da se "ponovo razbuktao oganj vere", objavljeno je na sajtu mitropolija.com.

- Narod se oslobodio straha i ustao da brani svetinje od bezbožnika koji su svojim bezakonjem, nazvanim Zakonom o slobodi veroispovesti, zapretili da će da otmu i sebi i svojoj vlasti prisvoje Božije hramove - ponovio je on.

Rekao je i da "naravno svetinje pripadaju Crnoj Gori, ali ne pripadaju bezbožnicima nego Crkvi Hristovoj koja na ovim prostorima postoji od apostolskih vremena".

Mitropolit je rekao da "nikada u istoriji nije bilo da bezbožnici, bezbožna vlast stvara svoju crkvu" i to, kako je ukazao, "negirajući jednu Crkvu koja ovđe postoji od apostolskih vremena pa sve do vremena Svetoga Save, od kojega ova Mitropolija u ovakvoj formi i obliku postoji već 800 godina".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!