DAČIĆ ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU: Izgubio si od svog naroda, a ne od Srbije!

Tanjug

19. 09. 2020. u 00:56

ДАЧИЋ ОДГОВОРИО ЂУКАНОВИЋУ: Изгубио си од свог народа, а не од Србије!

Foto Tanjug

PREDSEDNIK Crne Gore Milo Đukanović nastavlja da plaši građane Crne Gore lažima o Srbiji i navodnoj velikosrpskoj državnoj politici, i da optužuje Srbiju da se mešala u unutrašnje stvari Crne Gore, izjavio je večeras šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

- Ko to preti Crnoj Gori iz Srbije, ko osporava državu Crnu Goru i njenu spoljnopolitičku orijentaciju? Jedino što Srbiju interesuje jesu prava srpskog naroda i SPC u Crnoj Gori'''', rekao je Dačić.

Srpski ministar dodaje da je Milo Đukanović na nedavnim parlamentarnim izborima "izgubio od svog naroda, a ne od Srbije".

- Pa nije (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić pozivao za koga da se glasa u Crnoj Gori, već (Edi) Rama i (Ramuš) Haradinaj. Pa, kako to ne smeta Milu Đukanoviću, koji kaže da mu smeta da neko smatra Crnu Goru ''prirodnim delom srpskog sveta''? Zar je Crna Gora ''prirodni deo albanskog sveta'' kad mu ne smeta mešanje Rame i Hardinaja? - istakao je Dačić.

Nije Srbija, kako je dodao, vodila anticrnogrosku politiku, već je Crna Gora vodila antisrpsku politiku, umešavši se u unutrašnje stvari Srbije, priznajući takozvano Kosovo.

- Srbija ima interes da razvija najbolje moguće odnose sa Crnom Gorom, i vreme je da se prestane s plašenjem naroda Crne Gore radi stvaranja alibija za ostanak na vlasti - naglasio je Ivica Dačić.

Crngorski predsednik izjavio je ranije večeras da u okolnostima u kojima je, kako tvrdi, krenuo proces frormalizacije kosovske nezavisnosti, priča o tome da je Crna Gora "prirodni deo srpskog sveta", prirodni deo "velike Srbije" za njega je, kaže, "neka vrsta hrane kojom treba nahraniti gladna nacionalisticka usta koja sve teže podnose gubitke".

U intervjuu za "Fejs" televiziju u Federaciji BiH, on je između ostalog, govoreći o odnosu Crne Gore i Srbije, rekao da je Crna Gora navodno na stubu srama u srpskim medijima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Vlasta

19.09.2020. 11:05

Molim da se urede na recipročnoj osnovi odnosi između CG i Srbije, jer je to u obostranom interesu. 1) Porez na imovinu i na nekretnine manjih vrednosti izjednačiti . 2) Ukinuti na iste turističke takse jer mi iz Sbije plaćamo pored višestrukog poreza na male stanove i plus turističke takse i ako ne boravimo cele godine plaćamo sve komunalije. 4) Pisali smo MIP Srbije da uvede reciprocitet ali administracija Dačića ne ume ili neće to da sprovede.5) Posle zemljjotresa u Baru plaćali smo 11 godina samodoprinosa za izgradnju Bara( Vojvodina), a Bar nam tako uzvraća. Urediti odnose- Reciprocitet.Pozdrav Abazoviću-ocena 10(profesor).