KRSTO RADOVIĆ PONOVO NA ČELU SO BUDVA: Odgovaraće odgovorni za demoliranje opštine, suzavce, hapšenja

B. Dabić

17. 09. 2020. u 12:40

VEĆINOM glasova odbornici loklanog parlamenta Budva danas su za predsednika Skupštine opštine izabrali odbornika Krsta Radovića (Demokrate Crne Gore).

КРСТО РАДОВИЋ ПОНОВО НА ЧЕЛУ СО БУДВА: Одговараће одговорни за демолирање општине, сузавце, хапшења

Foto: B. Dabić

Ukupno su glasali 21 odbornik, za  18 i tri odbornika su bila uzdržana. Iako su 11 odbornika koalicije DPS, SD  prisustvovali prvom delu konstitutivne sednice SO Budva, u nastavku kada se novi skupštinski saziv trebao izjasniti o predlogu da Krsto Radović bude izabran za predsednika, oni nisu bili u skupštinskoj Sali. 

 
-Sva obećanja koja smo dali, ispunićemo. Nakon oslobođenja svih institucija u Crnoj Gori,  odgovaraće svi koji su odgovorni za demoliranje opštine, za suzavac, hapšenja i prebijanja građana Budve. Odgovaraće. To građani Budve i Crne Gore ne smiju da posumljaju, kazao je Radović nakon što je položio zakletvu da će funkciju obavljati u skladu sa Ustavom i Zakonom

-Trudio sam se, pogotovo tokom prethodnih meseci i nemilih dešavanja u Budvi da zaštitim integritet i dostojanstvo ovog doma. Uprkos tome što sam lično preživeo težak period, brutalna poniženja od strane pripadnika policije i drugih institucija, samo iz razloga što sam branio Ustav i pravni poredak države CrneGore. Ipak sam smogao snage da ostanem isti čovek Krsto Radović koga su građani poznavali ranije. Nakon nelegalnog preuzimanja SO Budva i uzurpacije vlasti ovaj dom je ponovo doživeo institucionalni i moralni sunovrat. Polovini odbornika nije čak dozvoljen  ni pristup prostorijama Skupštinske službe što su za 72 dana imali priliku da vide i građani Budve, i šire javnosti. Jezive scene policije nad Budvanima obišle su planetu i izazvale zgražavanje civilizovanog sveta što se više nikada, ali nikada ne sme dozvoliti ni Budvi, ni Crnoj Gori, kazao je Radović dodajući da mu je žao što odbornici DPS nisu u skupštinskoj sali.
-Žao mi je što kolege iz DPS –a nisu danas tu da prodiskutujemo, i malo razjasnimo neke stvari. Nadam se da će biti prilike u narednim sednicama koje su ispred nas, da  kažemo građanima šta se dogodilo u Budvi. Mada su građani rekli na izborima šta misle o njima, kazao je Radović

Obraćajući se građanima Budve, Radović je kazao da mu čini čast što je dobio priliku da u još jednom mandatu predstavlja najviši organ vlasti u Budvi.
-Verujem da sam u prethodnom mandatu funkciju predsednika SO Budva obavljao u skladu sa Zakonom i Ustavom države CrneGore. SO Budva je nakon mnogo godina srozavanja doživela preporod.  U ovom mandatu, nastaviću gde sam stao. Daću  sve od sebe da ugled ovog doma podignem na viši nivo. Želim da verujem da ćemo imati dosta bolje rezultate nego što smo imali u prethodnom sazivu, zaključio je Radović.

Predlog  da se za predsednika SO Budva izabere odbornik Krsto Radović,  obrazložio je  odbornik Miomir  Pejović.

On je istakao da je Radović  u prethodno mandatu na častan i odgovoran način vršio funkciju predsednika SO Budva.

-Iako je kriminalna banda budvanskog DPS-a pokušala sa jednim pučem da izbornu volju građana iz 2016. Godine, zahvaljujući kupovini odborniki Džakovića (Stevana)na nekoliko meseci prekine. Kako  i na koji način su građani Budve gledali na sva ona  dešavanja od kraja maja  pokazali su rezultati izbora. Očigledno da predstavnici kriminalne bande budvanskog DPS –a  nisu tu, nego su pobegli. Jutros su bili tu. Bilo bi dobro da čujemo šta oni imaju o tome da kažu, sa kojim opravdanjem izlaze pred građane Budve. U istoriji beščašća ostaće zapisano što su pokušali da urade za tri meseca, a policija pendrecima i suzavcima pokušala da zasnuje vlast. Oni su sebe trajno diskvalifikovali za svaku javnu funkciju, kazao je pored ostalog Pejović i zaključio „ Smatram da Krsto Radović treba da dobije vaše poverenje i nastavi tamo gde je stao u junu. Ubeđen sam da će Krsto Radović i u buduće odgovorno voditi ovu Skupštinu“.

Odbornik Blažo Rađenović (URA) kazao je: „ Bićemo konstruktivan partner i učestvovati u ovoj vlasti . Prevasohno nam je bitna stručnost i profesionalnost“.

-Gospodin Radović je pokazao profesionalnost,  uveo je  demokratiju u ovaj parlamemt. Koliko god to opozicionim kolegama bilo smešno. Što se tiče URE podržavaćemo sve što su promene. Ne želimo zamenu DPS –a,  već promene, kazao je Rađenović
Prethodno u  sali Skupštine opštine Budva je konstutisan opštinski parlament, i verifikovana su 33 odbornička mandata.

Sednicom je predsedavao najstariji odbornik Gojko Liješević (Demokrate) Prvom delu sednice je prisustvovalo svih 33 odbornika - 14 koalicije ”Za budućnost Budve - Marko Bato Carević”, 11 odbornika koalicije DPS, SD, Crnogorska, LP, šest odbornika Demokratske Crne Gore i po jedan odbornik Građanskog pokreta URA i SDP.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna