AMBASADORKA RAJNKE ZADOVOLJNA: Vlada SAD se raduje partnerstvu sa budućom vladom Crne Gore

V. K.

14. 09. 2020. u 20:15

VLADA SAD se raduje partnerstvu sa budućom vladom Crne Gore, konstituisanom kroz demokratski proces, kao odraz volje naroda.

АМБАСАДОРКА РАЈНКЕ ЗАДОВОЉНА: Влада САД се радује партнерству са будућом владом Црне Горе

Foto: Ambasada SAD

Ovo je poručila ambasadorka te zemlje u Podgorici, Džudi Rajzing Rajnke, ocenjujući da se radi o istorijskom trenutku za crnogorsku demokratiju.

- Američka vlada se raduje partnerstvu sa budućom vladom, konstituisanom kroz demokratski proces, kao odraz volje naroda. SAD će i dalje biti prijatelj, partner i saveznik građana Crne Gore, poručila je Rajzing Rajnke. - SAD su zadovoljne što su pružile podršku izbornom procesu kroz našu pomoć posmatračkoj misiji Evropske mreže organizacija za praćenje izbora, što je omogućeno putem granta Nacionalnom demokratskom institutu.

U saopštenju navodi se da je značajan broj osoblja Ambasade učestvovao u posmatranju postupka glasanja tokom izbornog dana širom zemlje.

- Američka vlada se nada da će mir i dostojanstvo koje su crnogorski građani demonstrirali na dan izbora preovladati i u postizbornom periodu. Američka Vlada osuđuje sva dela nasilja i zastrašivanja i poziva na zaštitu manjina i ljudskih prava, ključnih principa demokratije. I dok se demokratski proces nastavlja u periodu formiranja nove vlade, američka Vlada pozdravlja obećanja različitih političkih lidera da će Crnu Goru zadržati na evroatlantskom putu, održati ključne elemente crnogorske vanjske politike i dati prioritet reformama potrebnim za ubrzanje pristupanja Evropskoj uniji. SAD su uverene da će Crna Gora, potpuno integrisana u zapadne institucije, dovesti do većeg prosperiteta i svetlije budućnosti svih njenih građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!