FUNKICONER DF O PORASTU OBOLELIH OD KORONE U CRNOJ GORI: Gde su tih 600 bolničkih kovid kreveta, zašto je smrtnost visoka?

M. D.

14. 09. 2020. u 19:48

FUNKCIONER Demokratskog fronta Vladislav Bojović pozvao je Milutina Simovića, Kenana Hrapovića i Jefta Erakovića da pod hitno reaguju na alarmantno stanje epidemije korona virusa u Crnoj Gori, a posebno u našem severnom regionu.

ФУНКИЦОНЕР ДФ О ПОРАСТУ ОБОЛЕЛИХ ОД КОРОНЕ У ЦРНОЈ ГОРИ: Где су тих 600 болничких ковид кревета, зашто је смртност висока?

Foto: DNP

 

- Pozivamo ih da odmah odgovore građanima gde su tih 600 bolničkih kovid postelja (kreveta) koje ovih dana pominju – upitao je Bojović.

On takođe pita zašto se ne traži pomoć i podrška sa različitih adresa, ako su doktori i medicinsko osoblje pod ogromnim pritiskom i na izmaku snaga širom Crne Gore?

- Kako je moguće da je u Crnoj Gori poslednjih nedelja duplo više zaraženih u Crnoj Gori nego u Srbiji, dok je procenat smrtnosti u Crnoj Gori dramatično visok? Zašto se ne traži pulmolog i drugi potrebni specijalisti, kao ispomoć za bolnice u Pljevljima, Bijelom Polju i Beranama iz drugih bolnica i medicinskih centara – pita Bojović i objašnjava da u Pljevljima npr. postoji samo jedan infektolog, a epidemiolozi se menjaju na nedelju dana već više od 2 meseca.

Bojović naglašava da nije drugačije ni u drugim medicinskim centrima širom Crne Gore.

-Zašto se oboleli kovid pacijenti šalju recimo iz Pljevalja na lečenje u Nikšić, gde nema više bolničkih kapaciteta, da bi se onda u tako teškom stanju prosleđivali u Bar, dakle na drugi kraj Crne Gore?-pita Bojović.

On je postavio pitanje da li je istina da se zbog nedostatka sestrinskog kadra, prebacuju sestre sa drugih odelenja, što uzrokuje probleme u vršenju njihovih redovnih poslova, uz mogućnost širenja korone i na druga odelenjima sa povratkom tih sestara na ta odelenja?

- Zašto je bolnica u Pljevljima koja je bila planirana kao čista bolnica uopšte ušla u kovid sistem, kada se zna da najviše oskudeva sa kadrom u celoj CG?-pita Bojović.

On podseća da oni koji su još uvijek nadležni imaju obavezu da reaguju na ovo dramatično stanje i to pod hitno!

-Ako nema kapaciteta u Crnoj Gori neka zarad zdravlja i života građana zatraže pomoć i podršku bez zadrške i kalkulacija! –zaključuje Bojović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna