DAKA DAVIDOVIĆ O POBEDI NAD REŽIMOM U CRNOJ GORI: Zdravka sam jedva ubedio da stane na čelo opozicije

V.K.

06. 09. 2020. u 09:20

CRNA Gora je konačno dočekala slobodu. Posle mnogo godina i decenija lutanja, ona se 30. avgusta pobedom opozicije vratila sebi. Put u budućnost vodiće preko davno utabanih staza kojima su hodile naše umne glave - Sveti Petar Cetinjski, Sveti Petar Drugi Lovćenski Tajnovidac, Sveti Vasilije Ostroški i Sveti Jovan Vladimir. Siguran sam da će novi ljudi ubrizgati novu krv i obezbediti da Crna Gora profunkcioniše.

ДАКА ДАВИДОВИЋ О ПОБЕДИ НАД РЕЖИМОМ У ЦРНОЈ ГОРИ: Здравка сам једва убедио да стане на чело опозиције

Arhiva Novosti

Ovako razgovor za "Novosti" počinje Miodrag Davidović Daka, nikšićki biznismen i veliki dobrotvor Srpske pravoslavne crkve i dodaje:

- Koristim priliku da upravo preko "Novosti", prvi iz nove vlasti, pozovem građane Srbije da dogodine ne traže drugu turističku destinaciju. Crna Gora će na najbolji način dočekati svakog čestitog čoveka, a posebno našu braću Srbe.

Upravo je Davidović "krivac" što se na čelu jedne od tri pobedničke opozicione liste našao ugledni univerzitetski profesor Zdravko Krivokapić:

- Krivokapić se nikada nije bavio politikom, ali je on čovek koji čitav život živi na principima četiri jevanđelja. On potiče iz jedne od najuglednijih crnogorskih porodica, direktni je potomak jednog od najvećih junaka Crne Gore, Miloša Krivokapića. Iz istog krila je i jedan od najuglednijih sveštenika u SPC, nedavno počivši Momčilo Krivokapić iz Kotora.

Davidović dodaje da već dugo poznaje Zdravka Krivokapića i da je imao privilegiju da su u isto vreme studirali, živeli u Studentskom domu i provodili najlepše studentske dane.

- Kada je veliki broj lidera opozicije vodeću ulogu prepustio Zdravku Krivokapiću, to je bio signal da će se desiti čudo u Crnoj Gori. Dugo sam razmišljao ko bi mogao da ponese listu svih opozicionih partija i da istovremeno bude autoritativan na političkoj sceni, ali i osveženje za biračko telo. Setio sam se da ne možemo naći boljeg, čestitijeg čoveka od Zdravka Krivokapića.

Na pitanje ko je uspeo da ubedi Krivokapića da upliva u vode politike, Davidović kaže da je to bio on i da su razgovori trajali prilično dugo.

PUNA INFORMACIJA OKO ATENTATA

DAVIDOVIĆ kaže i da ima saznanja da su nadležne službe privele kraju slučaj atentata na njega i episkopa Joanikija i da će vrlo brzo imati punu informaciju oko tog događaja.

- Atentat u Beogradu je bio izvanredno isplaniran. Neoprezno smo se episkop Joanikije i ja dogovarali oko susreta preko otvorene linije i precizirali gde ćemo se naći. Na taj način olakšali smo posao onima koji su kasnije pucali na mene i vladiku. Za mene uopšte nije važno ko je pucao, već ko je to naredio - dodaje Davidović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)