POSTIGNUT DOGOVOR: DF i DCG za kormilom metropole turizma

B. DABIĆ

03. 09. 2020. u 06:37

TRI dana nakon parlamentarnih i lokalnih izbora u Budvi juče je postignut dogovor - građanska koncepcija sa fokusom na poboljšanje socijalnog statusa građana.

ПОСТИГНУТ ДОГОВОР: ДФ и ДЦГ за кормилом метрополе туризма

Foto P.Milošević

Nova većina DF i Demokrate, danas su dogovorili široku vladajuću koaliciju u koju ulazi URA, a ruka pomirenja pružena je i SDP-u, saznaju "Novosti". Lokalna zakonodavna i izvršna vlast biće formirana sledeće sedmice.

Nosilac liste "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve" kazao je, za "Novosti", da će sledeće sedmice biti održana sednica Skupštine opštine Budva na kojoj će biti izabran predsednik zakonodavne vlasti na lokalnom nivou. Istog dana biće izabran i predsednik Opštine Budva.

Juče je dogovoreno da predsednik Opštine Budva bude iz redova DF, a na funkciji predsednika Skupštine opštine Budva iz partije Demokratska Crna Gora.

Iako je lista "Marko Bato Carević - Za budućnost Budve" osvojila ubedljivo najviše mandata i ranije najavila da će vlast formirati sa Demokratskom Crnom Gorom, juče je odlučeno da vlast u Budvi bude široka koalicija koju će sačinjavati i URA. Ponuda da učestvuju u novoj vlasti u Budvi adresirana je i na SDP.

- Mi sa Demokratama imamo ubedljivu većinu, a hoćemo da gradimo Budvu u građanskom konceptu. Po broju mandata za skupštinsku većinu nije nam neophodna koalicija sa SDP, ali pružamo ruku pomirenja - kazao je Carević, podsećajući da su ove partije vlast u Budvi formirali 2016. godine.

Nakon izbora na kojima je DF u Budvi osvojio preko 42 odsto glasova, i formiranja zakonodavne i izvršne vlasti, definisani su prioriteti nove vladajuće kolacije.

- Svesni smo da je svaki dan zlata vredan. U Budvi je more problema, moraju se zasukati rukavi i raditi. Dodatne probleme napravila je koalicija koja je vladala Budvom protekla dva meseca kada je počinjeno pravno nasilje. Prvo što treba uraditi u dogovoru sa novom vladom je deblokada računa Opštine Budva, isplatiti plate zaposlenima koje smo mi, podsetiću, redovno servisirali. Zatim preispitati njihove nezakonite odluke. Grad mora da funkcioniše. Prioritet su nam prostorno-planska dokumenta - kazao je Carević.

Foto N.mandić

Marko Bato Carević
POGREŠNA POLITIKA BIVŠE VLASTI


CAREVIĆ kaže da su pogrešne političke odluke na nivou državnog vrha u prethodnom sazivu upropastile turističku sezonu u metropili turizma.
- Građani Budve žive od turizma. Danas je situacija takva da je 70 odsto naroda gladno. Kao odgovorna lokalna uprava moramo činiti da saniramo posledice propale turističke sezone - kazao je Carević.
 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

PRIORITET ELENA GRUPE:Sprečiti stečaj u Vektra Boki