NEZAPAMĆENO SLAVLJE U PLJEVLJIMA: Više stotina automobila sa zastavama i uključenim sirenama krstarilo gradom (VIDEO)

M. D.

31. 08. 2020. u 17:25 >> 17:43

NEZAPAMĆENO slavlje zabeleženo je dan nakon izbora u najsevernijem gradu Crne Gore.

НЕЗАПАМЋЕНО СЛАВЉЕ У ПЉЕВЉИМА: Више стотина аутомобила са заставама и укљученим сиренама крстарило градом (ВИДЕО)

Foto: M. D.

Više stotina automobila sa zastavama i uključenim sirenama krstarilo gradom dok je narod izašao ispred zgrada i kuća i sa oduševljenjem ih pozdravljao.

Izgledalo je kao da svi slave.

Slavilo se i ispred lokala u centru grada. Najveselije je ispred lokala „Cezar“ gde više desetina pristalica opozicije proslavljaju pobedu.

Upravo na tom mestu danas je bilo i najnapetije jer se prostorije sedišta Demokratske partije socijalista upravo nalaze preko puta pomenutog lokala.

Da bi sprečili eventualni incident ispred prostorija DPS-a se nalaze članovi Odbora za odbranu svetinja a nešto kasnije stigla je i interventna patrola policije.

Nepoznata lica tokom protekle noći polomila su stakla na kancelarijama Demokratske partije socijalista i Socijaldemokrata u Pljevljima, koje se nalaze u ulici Boška Buhe i Skerlićevoj.

Kancelarije DPS-a i SD-a, prema nezvaničnim izvorima, su kamenovane oko tri sata u noći između nedelje i ponedeljka.

Osim polomljenih stakala, u kancelariji Socijaldemokrata razbacan je i inventar.

Iz policije su nezvanično saopštili, da se radi na pronalaženju vinovnika ovog incidenta.

-Pitamo se, jutro nakon proglašenja rezultata, da li je ovo slika pomiriteljske, multietničke i građanske slobodne Crne Gore? Ko to slavi „pobjedu“ na način da ugrožava bezbjednost drugog? Verujemo da će svi ozbiljni politički akteri dobro razmisliti o budućnosti Crne Gore i da neće dozvoliti istorijske greške koje će nas vratiti decenijama unazad. Mi, Socijaldemokrate, smatramo da u EU može ući jedino građanska, multietnička, antifašistička, sekularna, evropska i evroatlantska Crna Gora- saopšteno je iz SD-a.

Nezvanični rezultati glasnja na parlamentarnim izborima u Pljevljima 2020. godine:

Koalicija „Za budućnost Crne Gore“ 9766 glasova, Koalicija „Odlučno za Crnu Goru! DPS – Milo Đukanović“ uzela je 6148 glasova „Mir je naša nacija uzela je 2796 glasova, Bošnjačka stranka 749 glasova, Socijaldemokrate 407 glasova, Koalicija „Crno na bijelo“ 232 glasa, i Socijaldemokartska partija 223 glasa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (1)