POKRET ZA PLJEVLJA: Tužna priča o pljevaljskom zdravstvu

M. D.

11. 08. 2020. u 16:12

PRIČA o gradnji nove bolnice u Pljevljima i stambene zgrade za zdravstvene radnike, koja se ovih dana poteže, stara je koliko i priča o toplifikaciji Pljevalja - kazali su iz Pokreta za Pljevlja.

ПОКРЕТ ЗА ПЉЕВЉА: Тужна прича о пљеваљском здравству

Foto:

- Ona je vrsnica sa pričom o toplifikaciji Pljevalja i datira od ranih 80 – tih godina prošlog veka. Nakon što je Partija tada smenili direktora Medicinskog centra u Pljevljima dr Miloša Kneževića, u to vreme legendu pljevaljske i crnogorske hirurgije, novo poslovodstvo bolnice, krenulo je u ambicioznu akciju izgradnje nove bolnice, u kojoj bi bila smeštena sva odelenja. Od tada, mnogo je vode proteklo Ćehotinom i Vezišnicom, a priča o novoj bolnici je utihnula, i tek povremeno bi se obnavljala, u predizbornim kampanjama-kažu iz Pokreta za Pljevlja. 

Foto:

Oni podsećaju da je aktuelni ministar zdravlja Kenan Hrapović, rodom iz Pljevalja, pre par dana, došao je u rodni grad, u sred izborne kampanje, da bi sa predsednikom Opštine Igorom Golubovićem, na velika zvona najavio izgradnju nove  bolnice, a  pride i stambene zgrade za zdravstvene radnike. 

- Bilo bi jako zanimljivo da su i jedan i drugi, i Ministar i predsednik Opštine bili prikačeni na detektor laži. Ovo zbog toga što Ministar zna da je njegovo obećanje preizborna laž, a predsednik Opštine glumi da mu veruje. Da bi cirkus bio kompletan sastanku su prisustvovali predsednici  oba reprezentativna sindikata zdravstva: dr Ljiljana Krivokapić i dr Vladimir Pavićević. U kojoj su oni ulozi bili tu, i šta je njima obećano da učestvuju u predizbornoj kampanji DPS-a, sigurno će se saznati jednoga dana-kažu iz Pokreta za Pljevlja. 

- Pošto će gospodin Hrapović sigurno još nekoliko puta dolaziti u Pljevlja, neka položi kamen temeljac na mestu prljaške,  na kojoj je ministar vojni Bošković, takođe u Malom logoru, još u junu, najavio izgradnju stambene zgrade za vojna lica - kažu iz Pokreta za Pljevlja ističući da su   radovi na stambenom objektu za vojsku trebali da počnu još polovinom jula a izvođača radova, nema ni danas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!