Sećate se policajca koji je ostao bez posla jer je otkazao poslušnost Milu: Evo šta se sa njim sada dešava

V.K.

26. 08. 2020. u 12:44

O ŽRTVI koju je u vreme odbrane svetinja SPC u Crnoj Gori podneo podgorički policajac Boro Janković čulo se van državnih granica i na drugim kontinentima.

Сећате се полицајца који је остао без посла јер је отказао послушност Милу: Ево шта се са њим сада дешава

Foto: Printskrin

Nekoliko meseci nakon što je napustio policijski posao, koji mu je bio izvor egzistencije, Boro je odlučio da stavi tačku na profesionalni angažman i karijeru! On i posle toliko vremena smatra da nije pogrešio.  Ne želi da „do kraja“ otvori srce i dušu i saopšti šta ga je nateralo da se odluči za taj korak. U narodu je već heroj, posebno u Podgorici, gde ga ljudi s ponosom posmatraju, pozdravljaju, uz stisak ruke ili zagrljaj.

Podsećamo, Boro nije želeo da primeni silu protiv okupljenih funkcionera Budve i građana, kada su se dešavale nimalo lepe scene ispred zgrade Skupštine opštine, koje su turističkom centru donele mnogo problema. Nije bilo lako prihvatiti činjenicu da je ostao bez posla. Ali Boro je samo jedan od junaka koje je ovo vreme narodnog otpora iznedrilo. Za njegov glas daleko se čulo. Čako do Australije i Sidneja.

- Obradovali su me prijatelji sa tog dalekog kontinenta i pokazali ogromno srce. Čak i oni koje u životu nikada očima nisam vide. Veliku zahvalnost dugujem prijatelju u tuđini Đorđu Bubanji, njegovoj familiji, kao i drugim humanim dragim ljudima. Dobro se dobrim vraća, pa se nadam da ću, uz Božju pomoć, jednog dana znati da na lep način uzvratim tim časnim ljudima, kaže  za „Novosti“ Janković.

Naš sagovornik priznaje da nije bilo lako doneti odluku i napustiti službu, ali ne želi da priča razloge koji su ga na to naterali.

- Bilo je mnogo „izjava“ koje nisam dao, Moja odluka je moja lična stvar, i želim tako da ostane. Ja sam vernik i u svoju Crkvu ulazim slobodno, palim sveću, primam svete tajne i prisustvujem liturgijama. Odgojen sam u pravoslavnom duhu, kao i tradicionalne crnogorske porodice, kaže Boro Janković.

Prijateljsku pomoć bivšeg podgoričkom policajcu iz dalekog Sidneja (Australija) uputili su: Đorđije Bubanja sa porodicom –suprugom Slavicom, sinovima Daliborom, Markom, Vasom, kćerkom Zoricom, unukama Majom, Ivom, Milom i Sekom. Slede: Rada Bubanja Vacić, Veselin Radošević, Radomir Vuković, Rako Durutović, Vesko Mujović, Tihomir Golijan, Ranko i Radivoje Medojević, Srđo Stanić, Ahmet Alomerović, Peđa Stojković, Mirko Golub, Željko Mandić, Les Venabols, Ljupčo Niceski, Zdravko Šdinja, Zlatko Tarbuk, Darko Kovač, Vlado Dubak, Rale Milenković, Miroslav Zečević, Igor Solo, Pece Stevanovski, Milovan Papić, Vladan Rovčanin, Boro Pandurović, Aleksandar Perišić, Ljubo Palibrk, Živko Trkulja, Goran Petrović, Dragan Ristić, Toni Iradel, Aleksandar Ikatejz, Marko Popović, Miloš i Đoko Popović, Duško Andrić, Nedeljko Dragić, Dejan Lopatić, Miloš Nikitović, prota Dragoljub Paktelić, M. Vujović, Milivoje Stojković, Zagorka Rajković, Vojislav Stijačić, Dragan Makdić, Mirko Kukić, Vlajko Đuričanin, Tomo Radisavljević, Dušan Kresović, Mladenko Vuleta,Tiling end Barhroom Renovations, Jordan Dukovski, Milorad Vojvodić, Slobodan Mališić, Aleksandar Gulić.                     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (3)

UMRO BRANO MIĆUNOVIĆ