ŽITELJIMA BOKE ONEMOGUĆENO KRETANJE: Saopštenje Miholjskog zbora o zabrani da barkama odu na liturgiju

V. K.

23. 08. 2020. u 17:07

Miholjski zbor je prinuđen da se obrati javnosti povodom, kako ističu, grubog kršenja ljudskih prava od strane policijskih službenika i uprave pomorske bezbednosti, radi blokiranja hodočasnika koji su se uputili barkama iz Herceg Novog ,Igala,Kotora, Risna i Krtola na liturgiju na Miholjskoj Prevlaci.

ЖИТЕЉИМА БОКЕ ОНЕМОГУЋЕНО КРЕТАЊЕ: Саопштење Михољског збора о забрани да баркама оду на литургију

Novosti

- Danas, kada više regata i brojnih plovila krstari po vodama Boke pod zastavama mnogih stranih država, izgleda da se samo žiteljima i starosedeocima bisera Jadrana, kretanje onemogućava bilo morem ili kopnom.

Iz Miholjskog zbora podsećaju na slike komita od pre neko veče, koji šetaju Nikšićem uz propratani aplauz prisutnih policajaca.

- Da li smo mi građani drugog reda u istoj nam državi i kakvi su to zakoni koji se tretiraju na dva različita aršina prema njima i nama. Jesmo li mi ti koji delimo Crnu Goru na nas i njih ili oni koji nas obespravljuju na istim šetnjama, po istim ulicama pokazujući nam da standardi nisu isti za sve - kaže se u saopštenju.

Dok ne bude jednakosti i identičnih prava za sve u Crnoj Gori, Miholjski zbor će biti u pomorskim, auto ili krsnim litijama.

- To je naš vid borbe za očuvanje svetinja i poručujemo u ime naroda Boke da ćemo ostati verni zakletvi datoj na Trojičindanskom saboru - poručuju članovi Miholjskog zbora.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!