PODGORICI LITIJE KRIVE ZA ŠIRENJE VIRUSA: Mitropolija crnogorsko-primorska odbacuje optužbe nacionalnog koordinacionog tela

V. KADIĆ

19. 08. 2020. u 11:00

LITURGIJE, molebni, litije i druga okupljanja sveštenstva i vernika Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori izvor su zaraznog virusa korona!

ПОДГОРИЦИ ЛИТИЈЕ КРИВЕ ЗА ШИРЕЊЕ ВИРУСА: Митрополија црногорско-приморска одбацује оптужбе националног координационог тела

Novosti

Ovu skandaloznu ocenu dalo je vladino Nacinalno koordinaciono telo za zarazne bolesti uz prisustvo premijera Duška Markovića i potpredsednika Vlade Milutina Simovića. Njihov zaključak je i da organizatori ovih nedozvoljenih okupljanja snose direktnu odgovornost za zdravlje i živote svih građana Crne Gore i stranaca koji borave u zemlji. Na ove optužbe, izrečene prekjuče po podne, juče je reagovala Mitropolija crnogorsko-primorska, navodeći da je NKT svojim bezobzirnim napadom na Crkvu dokrajčilo i poslednje ostatke svog ugleda.

- Mitropolija crnogorsko-primorska, kao i ostale pravoslavne eparhije u Crnoj Gori su svoje, inače mnogobrojne aktivnosti svele ispod svakog minimuma. Ako je ovo telo, sada već izvesno u potpunosti ispolitizovano i u službi anticrkvenog režima, u svom saopštenju imalo u vidu događaje koji se poslednjih sedmica odvijaju, kao odbljesak i svojevrstan nastavak litija za odbranu svetinja od onih koji hoće da konačno unište Crnu Goru diskriminatornim i sramnim zakonom o slobodi veroispovesti, onda adresa nisu institucije SPC - ističe se u reagovanju Mitropolije. - Kad je Crkva organizator, to se uvek javno objavilo, a moglo se zaključiti i po nezakonitom postupanju Uprave policije i Tužilaštva, koji su, vrlo revnosno procesuirali sveštenike i članove crkvenih odbora, privodeći ih, hapseći ih, pritvarajući ih i optužujući ih za koješta.

Jovan Vučurović, kandidat za poslanika koalicije "Za budućnost Crne Gore", optužio je NKT da radi protiv interesa Crne Gore:

- To je očekivano jer je ono formirano kao posluga režima i popunjeno najodanijim ljudima Mila Đukanovića. Nastavljaju sa podrškom partijskim aktivnostima DPS-a i sa širenjem mržnje prema SPC i pravoslavnim vernicima.

PODOBNOST ZA NAPREDOVANjE U VOJSCI

AUDIO-snimak koji govori o korupciji u Vojsci Crne Gore procurio je u javnost, a sa njim i priča koja pokazuje kako se preko mesne partijske ćelije DPS-a dolazi do napretka u vojsci. Tako je izvesna Dušica Vulić, očigledno osoba od velikog poverenja kod partijskih šefova, u podgoričkom odboru DPS-a naselja Zagorič, proveravala buduće i sadašnje pripadnike VCG, davala ocene odanosti partiji i državi vojnika, kako bi vojni ministar Predrag Bošković odlučio da li će neko od njih biti primljen ili dobiti unapređenje!

SRPSKIM MEDIJIMA NI EVRO

SRPSKI nacionalni savet upozorava na spornu raspodelu sredstava Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava za ovu godinu, gde je od ukupno podeljenih 1,1 milion evra, projektu TV serijalu "Srpska kulturna scena u Crnoj Gori", pripalo - 4.400 evra! Hrvatski radio Duks dobio je 35.000, Romskom radiju 4.000, dok Srpskom radiju koji pokriva gotovo čitav prostor Crne Gore nije opredeljen nijedan cent! Muslimanskom časopisu "Glas Mrkojevića" opredeljeno je 15.000 evra, "Hrvatskom glasniku" - 12.000, a "Srpskim novinama" - ništa!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri