LITIJA U HERCEG NOVOM: Nedelja počela i završila porukom - Ne damo svetinje

V .V.

16. 08. 2020. u 23:19

NEDELjA je u Herceg Novom započela litijom na moru a ispraćena nikad brojnijom auto litijom koja je krenula iz Zelenike pa obišla ceo grad magistralom, potom i gradskim ulicama.

ЛИТИЈА У ХЕРЦЕГ НОВОМ: Недеља почела и завршила  поруком - Не дамо светиње

Novosti

Čini se da se u litijama sabira sve više učesnika, zastava, poruka a tradicionalno učesnike pozdrave vaznesenjska zvona topaljske saborne crkve Sv Spasa  dočeka i isprati  blagoslov hercegnovskih sveštenika. Jedan od učesnika kaže ova je energija nezaustavljiva a toliko radosti nosi da suze naviru na oči i pitam se kako smo i zašto ovoliko trpeli.

Novosti


- Jednostavno je,  treba se samo sabrati oko te moćne poruke – ne damo svetinje i mislim da ćemo i sve drugo rešiti, kaže naš sagovornik.  

Novosti

 

Novosti


Iz auto litije odjekivala je ta  poruka i večeras skoro jednoglasno, uz pesme i trobojke koje sve ponosnije vijore.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (3)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!